Pentru ca se vede pe cai mari, PSD Salaj se pregateste deja de guvernare

Pentru ca se vede pe cai mari, PSD Salaj  se pregateste deja de guvernareOrganizatiile PSD din tara, care au obtinut rezultate bune la alegerile locale, au sanse sa prinda locuri in viitorul Guvern, a afirmat saptamana trecuta presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, adaugand ca aceste posturi reprezinta o rasplata a muncii lor pe linie de partid: Suntem in grafic. Ne-am propus sa castigam alegerile locale si am facut-o, ne-am propus sa castigam alegerile parlamentare si sa dam viitorul Guvern. Echipele fruntase se pot gandi ca vor avea rasplata muncii politice pe care au facut-o, a afirmat Geoana.

Contactat, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, a afirmat ca a purtat deja discutii cu colegii sai de la centru, astfel incat este foarte posibil ca anumiti social-democrati salajeni sa faca parte din structura unui potential viitor Guvern al PSD: Sincer, am discutat deja problema cu colegii mei de la Bucuresti, spunandu-le ca este momentul sa se ajunga la o apreciere a activitatii noastre. De asemenea, cred ca este cazul sa promovam oamenii care au muncit. PSD Salaj este, la ora actuala, in faza de evaluare a unor persoane care ar putea face parte din structurile viitorului Guvern. In aceeasi ordine de idei, Tiberiu Marc marturiseste ca una dintre solutiile prin care PSD ar putea ajunge la guvernare este o posibila alianta intre social-democrati si liberali. In acest moment, se poate vorbi despre o alianta PNL – PSD, problema pe care o avem in atentie si la nivel judetean. Insa, deocamdata, nu am luat nici o decizie in acest sens.

Revenind la declaratiile facute de Mircea Geoana, amintim ca liderul social-democrat a precizat faptul ca, in ceea ce priveste negocierile la nivel local pentru formarea majoritatii in consilii locale si judetene, s-a luat decizia ca organizatiile locale sa aiba libertatea de a decide cu cine vor sa faca aliante dupa aceste alegeri, in functie de situatiile la nivel local si in interesul comunitatii: Din punct de vedere al majoritatiilor care se fac pentru consiliile judetene si consiliile municipale in aceste zile, eu nu pot sa decretez de la centru ceea ce sa se intample in fiecare judet, pentru ca sunt realitati politice si electorale diferite. Sunt judete in Ardeal unde sunt foarte multi maghiari si UDMR este important. Sunt judete in care scorurile celorlalte partide sunt foarte diferite. In unele judete, PNL a facut mai mult, in altele PD-L a facut mai mult, a spus Geoana.

El a adaugat ca organizatiile locale ale PSD vor veni cu propuneri, pe care conducerea centrala decide daca le valideaza sau nu.

Leave a Comment