Traficul rutier s-a desfăşurat în condiţii dificile pe drumurile din Sălaj, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza ninsorilor abundente căzute în judeţ. Sute de tone de material antiderapant au fost necesare pentru ca şoselele să fie curăţate de zăpadă. „A început să ningă abundent marţi seara, pe la ora 22, în tot judeţul, aşa că am scos utilajele pe trasee. Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile, dar nu am avut drumuri blocate în judeţ. În timpul nopţii, am folosit peste 200 de tone de sare şi nisip în acţiunile de deszăpezire. Se poate urca şi culmea Mesteacănului, pentru a trece în judeţul Maramureş, această porţiune fiind de obicei una mai dificilă”, a declarat inginerul şef al Secţiei Drumuri Naţionale Zalău, Ioan Chiş,
Potrivit sursei citate, pe culmea Munţilor Meseş, pe drumul E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj, funcţionează o staţie de clorinare, astfel că pe acest drum s-a împrăştiat şi clorură de calciu, care la temperaturi scăzute este mai eficientă decât sarea. „E81 este o arteră de circulaţie importantă, vrem să nu fie probleme pentru conducătorii auto”, a spus Ioan Chiş.
Pe cei peste 270 de kilometri de drumuri naţionale din Sălaj acţionează pentru deszăpezire 22 de răspânditoare de material antiderapant prevăzute cu lamă, cinci utilaje unimog cu răspânditor şi lamă, opt încărcătoare, două utilaje caterpilar cu lamă, un autogreder şi un tractor. Pentru situaţii deosebite, în parcul auto al Secţiei Drumuri Naţionale Zalău există două remorchere şi o macara.
În privinţa drumurilor judeţene, acţiunile de deszăpezire sunt efectuate de către primării, pe un total de 624 de kilometri de carosabil. Consiliul Judeţean Sălaj a alocat administraţiilor locale, pentru acţiunile de deszăpezire din această iarnă, 1,19 milioane de lei, cu 60.000 de lei mai mult decât a alocat iarna trecută.
În Zalău, angajaţii SC Citandin SRL (firma care se ocupă de acţiunile de deszăpezire, n.r.) au ieşit pe trasee încă din cursul nopţii de marţi spre miercuri. „Am mobilizat pe trasee toţi cei 60 de angajaţi, aceştia ieşind pe teren cu răspânditoarele şi cu utilajele prevăzute cu lamă încă din cursul nopţii. S-a utilizat o cantitate de 60 de tone de material antiderapant. Prioritar, s-au curăţat accesele către spitale, şcoli, grădiniţe şi instituţii publice, dar şi ieşirele din oraş, aşa cum cere Comandamentul de iarnă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SC Citadin SRL, Paul Maghiu,
Potrivit purtătorului de cuvânt al SC Citadin SRL, de la începutul sezonului rece şi până în prezent, în acţiunile de deszăpezire efectuate în Zalău au fost utilizate 1.000 de tone de nisip şi 500 de tone de sare.