Prefectul Andrei Todea a condus caravana de prezentare a oportunitatilor oferite prin PNDR

Prefectul Andrei Todea a condus caravana de prezentare a oportunitatilor oferite prin PNDR Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a participat ieri, in comuna Crasna, la lansarea unui proiect – initiat de Institutia Prefectului – privind informarea cetatenilor din mediul rural cu privire la oportunitatile de finantare a proiectelor in domeniul agricol si de dezvoltare rurala. Caravana de informare privind Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) se va derula pana la finele lunii in curs, timp in care vor fi organizate intalniri in 18 comune alese geografic ca centre de informare, inclusiv pentru localitatile limitrofe. Tot ieri, in comuna Sag, a mai avut loc o astfel de sesiune de informare unde au fost invitati sa participe posibili beneficiari ai PNDR din Sag, Plopis, Valcau si Banisor.

In opinia prefectului Andrei Todea, realizarea unui astfel de proiect care are ca obiectiv asigurarea unei informari corecte si punctuale a potentialilor aplicanti este deosebit de importanta, avand in vedere faptul ca, in perioada 2007 – 2013, prin PNDR, vor fi asigurate fonduri in valoare de 7,5 milioane de euro destinate dezvoltarii rurale. Sunt bani de care putem beneficia prin crearea unor proiecte viabile, insa acest lucru se poate realiza numai daca informatia ajunge la posibilii beneficiari in timp util si intr-o forma cat mai explicita. Cetatenii trebuie sa inteleaga faptul ca prin astfel de proiecte se pot obtine sume de bani ce pot contribui decisiv la dezvoltarea reala a comunitatilor din care provin, a opinat prefectul.

Proiectul initiat de Institutia Prefectului consta in diseminarea informatiei privind PNDR catre potentialii beneficiari, in timpul intalnirilor programate in cele 18 centre urmand sa fie prezentate materiale interactive adecvate specificului local al comunei, sa se distribuie modele de proiecte finantabile prin PNDR si, desigur, sa aiba loc dezbateri pe marginea problemelor ridicate de participanti.

Nu in ultimul rand, se are in vedere ca specialisti din cadrul Institutiei Prefectului sa asigure asistenta pe parcursul realizarii proiectelor pentru potentialii aplicanti pentru finantare.

In perioada urmatoare, caravana de informare privind PNDR se va deplasa in comunele: Nusfalau, Ileanda, Treznea, Hida, Criseni, Sarmasag, Hereclean, Zimbor, Rus, Ip, Romanasi, Surduc, Salatig, Carastelec, Somes Odorhei si Cuzaplac.

Leave a Comment