Premierul Calin Popescu Tariceanu, la Zalau

Premierul Calin Popescu Tariceanu, la ZalauSeful Guvernului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, va efectua, in 10 aprilie, o vizita de lucru in judetul Salaj. Potrivit presedintelui PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, vizita premierului va avea un caracter administrativ si, desigur, unul politic. In ceea ce priveste vizita sefului Guvernului in judetul nostru, pot sa afirm ca, ocazionat de acest eveniment, Calin Popescu Tariceanu va aduce cu el cateva noutati in ceea ce priveste dezvoltarea municipiului Zalau. Apoi, in programul vizitei sale, este prevazut si un moment politic, ce va fi legat de lansarea candidatilor PNL Salaj la primariile din judet, dar si la Consiliul Judetean, a facut cunoscut Catalin Micula, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Parlamentarul a mai adaugat faptul ca, deocamdata, programul vizitei primului ministru in Salaj nu este finalizat, insa se stie ca premierul va fi insotit de o delegatie guvernamentala consistenta, la care se va adauga si o parte dintre jurnalistii acreditati pe langa Palatul Victoria.

Referindu-se la afirmatiile facute, de curand, de catre Cozmin Gusa, mai precis la apelul acestuia cu privire la sustinerea de catre partidele romanesti a unui singur candidat la sefia Consiliului Judetean Salaj, in speta fiind vorba de Dinu Iancu Salajeanu, liderul PNL apreciaza ca afirmatia presedintelui PIN este o gluma. Apelul lansat de Cozmin Gusa este o gluma, in conditiile in care vorbeste de pe pozitia unui lider de partid fara sanse la viitoarele alegeri. Mai mult de atat, intentia sa este una utopica, in conditiile in care, atat noi, cat si celelalte partide, si-au anuntat deja intentia de a candida la presedintia Consiliului Judetean cu oameni capabili sa conduca destinele acestei institutii. In ceea ce ne priveste, suntem in faza de evaluare a candidatului la presedintia Consiliului Judetean, a mai afirmat Catalin Micula. Totodata, parlamentarul a lasat sa se inteleaga ca nu se teme de forta UDMR in Salaj, astfel incat este convins ca, printr-o serie de apeluri sustinute inclusiv de catre omologii sai din judet, ponderea populatiei romanesti la votul de la alegerile locale o va depasi pe cea de etnie maghiara.

In ceea ce priveste candidatura prim-vicepresedintelui PSD, deputatul Iuliu Nosa, la Primaria Zalau, Catalin Micula sustine ca se astepta la acest lucru, in contextul in care sondajele il desemnau pe social-democrat ca fiind persoana cea mai bine pozitionata din cadrul partidului. Sincer, ne asteptam la aceasta candidatura. Din sondajele facute de noi la nivelul municipiului Zalau, a reiesit ca Iuliu Nosa era cel mai bine pozitionat candidat din randul PSD. De asemenea, nu cred ca aceasta candidatura va schimba rezultatul votului, insa trebuie sa luam in considerare faptul ca Iuliu Nosa va fi persoana care va capacita toate eforturile PSD, a incheiat presedintele PNL Salaj.

Prezent si el la conferinta de presa, candidatul PNL la Primaria Zalau, Radu Capilnasiu, a facut cunoscut faptul ca, deja, s-a semnat contractul pentru constructia soselei de centura a municipiului. Astfel, incepand cu luna in curs, constructorul poate sa demareze lucrarile pentru realizarea acestui proiect. Mai mult, primarul in exercitiu a tinut sa sublinieze ca termenul de executie a lucrarilor la soseaua de centura a fost stabilit pentru finele anului 2009, astfel incat constructorul german va fi nevoit sa finalizeze obiectivul in maximum un un si jumatate de la data demararii acestei ample actiuni.

In fine, Radu Capilnasiu a mai precizat ca, in urmatoarea perioada, in Zalau va avea loc o actiune de dezinsectie si deratizare, cu toate ca licitatia a fost contestata. Contestatia facuta la licitatia pentru dezinsectia si deratizarea Zalaului a fost respinsa, astfel incat vom putea semna contractul pentru a demara aceasta actiune in cel mai scurt timp, a conchis primarul municipiului Zalau.

Leave a Comment