Radu Capilnasiu este candidatul PD-L la Primaria Zalau

Radu Capilnasiu este candidatul PD-L la Primaria ZalauCa raspuns la acuzatiile care i-au fost aduse de catre presedintele PD-L Salaj, Viorel Stanca, primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, ne-a declarat ca, la ora actuala, din informatiile pe care le are, el este cel care figureaza pe listele de la centru ca fiind candidatul partidului la Primarie: Cu toate ca pe listele Biroului Permanent Central figuram ca si candidat la Primaria municipiului Zalau, Viorel Stanca a lansat candidatul PD-L in persoana fostului liberal Dorel Labo. In conditiile in care conducerea centrala va adopta <>, voi evalua posibilitatea de a candida ca independent la functia de primar si chiar de a obtine sprijinul politic al altor partide. Eu cred in principii si valori morale si m-as simti vinovat daca as ingropa ce am facut pana acum!. Mai mult de atat, Radu Capilnasiu a facut cunoscut faptul ca nu va renunta sa candideze pentru fotoliul de primar al municipiului Zalau, in conditiile in care in timpul mandatului sau a realizat o multime de lucruri bune si, totodata, a demarat proiecte importante pentru oras pe care intentioneaza sa le finalizeze. Primarul a adaugat ca aceste proiecte nu sunt doar pe hartie, ele avand deja asigurata finantarea si, ca urmare, vor intra in executie.

Am avut parte, in ultima perioada, de o serie de atacuri si reprosuri. Totusi, in urma reactiilor oamenilor din jurul meu, dar si a locuitorilor municipiului Zalau, am constatat ca felul in care Viorel Stanca intelege sa faca politica, cu intimidari, amenintari si lansare de informatii false, este apus demult. Oamenii inteleg si apreciaza un raspuns direct, o politica de bun simt. Si in acest fel voi raspunde acuzatiilor acestei persoane, a mai spus Radu Capilnasiu.

Pe de alta parte, primarul de Zalau a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca liderul PD-L, Viorel Stanca, incearca sa subordoneze politic functionarii din Primaria Zalau: In mod public, atrag atentia asupra intentiei lui Viorel Stanca de a subordona politic functionarii publici din Primaria municipiului Zalau. Cum altfel as putea interpreta acuzatia, asa cum am vazut in presa, ca am mentinut in functii angajati ostili programului de guvernare al PD-L?

In ceea ce priveste realizarile mele ca si primar, ii las pe locuitorii municipiului Zalau sa-mi evalueze activitatea, si in mod concret vor face acest lucru la alegerile locale. Am incredere in inteligenta lor si in faptul ca nu se vor lasa manipulati. Astfel, le multumesc tuturor celor care m-au sustinut in ultima perioada si le promit ca nu-i voi dezamagi. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!, a incheiat Radu Capilnasiu.

Reamintim ca, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a afirmat ca exista o serie de argumente in baza carora a luat decizia ca Radu Capilnasiu sa nu candideze pentru un nou mandat la Primaria Zalau. Dintre motivatiile enumerate de liderul democrat-liberal amintim: slaba prestatie ca primar, in perioada 2004-2008, timp in care nu si-a tinut promisiunile electorale, nerezolvand probleme importante cum ar fi CET-ul, blocurile ANL, accesarea de fonduri europene, aducerea si incurajarea investitorilor straini; mentinerea in cadrul Primariei a numeroase persoane cu functii ostile programului de administratie a PD-L; marirea numarului functionarilor publici din institutie in mod nejustificat si pe baza a tot felul de aranjamente; pe plan local, a avut o atitudine necorespunzatoare fata de conducerea partidului, refuzand sistematic orice sprijin pentru rezolvarea problemelor municipiului; a dat dovada de aroganta si incalcare a statutului partidului; a avut atitudini necorespunzatoare fata de cei care l-au ajutat sa ajunga primar etc.

Leave a Comment