Dorel Labo va candida la Primaria Zalau sustinut de PDL

Dorel Labo va candida la Primaria Zalau sustinut de PDLCeea ce multi dintre noi anticipau, s-a intamplat in cursul zilei de ieri: presedintele PDL Salaj, Viorel Stanca, a oficializat – in cadrul unei conferinte de presa – candidatura lui Dorel Labo la Primaria Zalau, viceprimarul urmand sa beneficieze de sustinerea democratilor-liberali.

Reprosuri acre la adresa lui Radu Capilnasiu

Potrivit presedintelui PDL Salaj, Viorel Stanca, in urma unei analize facute la nivelul conducerii organizatiei judetene a partidului, s-a luat decizia ca actualul primar Radu Capilnasiu sa nu mai candideze la functia de edil al municipiului Zalau sub culorile democrat-liberale. Viorel Stanca a adus si unele argumente cu privire la decizia luata, motivatii pe care le redam ad litteram. Am luat aceasta decizie din mai multe motive: slaba prestatie ca primar, in perioada 2004-2008, timp in care nu si-a tinut promisiunile electorale, nerezolvand probleme importante cum ar fi CET-ul, blocurile ANL, accesarea de fonduri europene, aducerea si incurajarea investitorilor straini; mentinerea in cadrul Primariei a numeroase persoane cu functii ostile programului de administratie a PDL; marirea numarului functionarilor publici din institutie, in mod nejustificat si pe baza a tot felul de aranjamente; nu a luat nici o masura pentru crearea unui centru pietonal al Zalaului; si-a creat bugetul exclusiv pe spatele cetateanului cu impozite si taxe duse la maximum; lipsa de curatenie si salubrizare a municipiului; pe plan local, a avut o atitudine necorespunzatoare fata de conducerea partidului, refuzand sistematic orice sprijin pentru rezolvarea problemelor municipiului; a dat dovada de aroganta si incalcare a statutului partidului; a avut atitudini necorespunzatoare fata de cei care l-au ajutat sa ajunga primar; in calitate de presedinte al Organizatiei Municipale, a dat dovada de dezinteres atat in actul de conducere al organizatiei respective, cat si in campaniile electorale care au avut loc. Mai departe, presedintele PDL Salaj a subliniat faptul ca motivatiile enumerate anterior au condus la schimbarea lui Radu Capilnasiu din functia de presedinte al democrat-liberalilor zalauani. Astfel, toate aceste aspecte au fost cuprinse intr-un raport care a fost prezentat conducerii centrale a partidului, for superior care a avizat solicitarea de inlocuire a lui Radu Capilnasiu de pe pozitia de candidat al PDL la primaria municipiului Zalau.

Dorel Labo, membru PDL cu acte in regula

La data de 26 martie, cu aprobarea presedintelui PDL, Emil Boc, a avut loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean, ocazie cu care a fost prezentat candidatul la functia de primar al municipiului Zalau, in persoana lui Dorel Labo. In aceeasi zi, Dorel Labo si-a depus adeziunea la partidul nostru, a mai anuntat Viorel Stanca. Tot el reaminteste ca viceprimarul nu este strain de PD, acesta facand parte, in urma cu cativa ani, din structurile de conducere ale partidului. Insa, sustine liderul democrat-liberal, in 2002, ca urmare a unor ^controverse^ cu Radu Capilnasiu, Dorel Labo – impreuna cu alti 12 membri – a parasit partidul. ^Imi asum raspunderea pentru eroarea politica facuta atunci cand am ales intre Radu Capilnasiu si Dorel Labo, preferand prima varianta. Am facut acest lucru avand in vedere faptul ca, la acea vreme, Radu Capilnasiu era viceprimar, el fiind singura persoana din PD care avea functii in administratie. Atunci, am cedat si promisiunilor facute de Radu Capilnasiu, care spunea ca isi va schimba atitudinea fata de partid, fata de colegi.

Cunoscandu-l atat de bine pe Dorel Labo, sunt convins ca alegerea sa este cel mai bun lucru pentru Zalau. Dorel Labo va fi un primar energic, el fiind un bun cunoscator al problemelor Zalaului, are experienta in domeniul economic, astfel incat va putea accesa programe europene. Cu alte cuvinte, vrem sa transformam Zalau, care este un tagusor, intr-un oras european, si-a exprimat dorinta Viorel Stanca.

In fine, liderul PDL Salaj a tinut sa sublinieze ca, atat in campania electorala, cat si dupa castigarea Primariei Zalau, daca acest lucru se va realiza, va fi garantul realizarii promisiunilor electorale ale lui Dorel Labo. In caz contrar, va suporta consecintele.

Despre promisiuni preelectorale

Prezent si el la conferinta de presa, proaspatul democrat-liberal Dorel Labo a argumentat decizia sa de a candida din partea PDL, ca urmare a faptului ca, in urma cu 8 ani, cand a aderat la PD, a inceput ceva ce azi trebuie continuat. Mai mult de atat, Dorel Labo si-a exprimat convingerea potrivit careia, in acest an, PDL va castiga atat alegerile locale, cat si cele generale. Apoi, viceprimarul de Zalau a facut cunoscuta platforma politica pe care o va prezenta electoratului, din care amintim: rezolvarea problemelor legate de parcari si traficul pietonal; curatenia orasului se va efectua in mai bune conditii, si nu doar in zonele centrale; asfaltarea tuturor strazilor din Zalau, dupa o consultare publica privind prioritizarea acestei actiuni; imbunatatirea transportului public de persoane, prin achizitionarea de noi autobuze; imbunatatirea relatiilor dintre functionarii Primariei si cetateni; modernizarea pietelor, precum si externalizarea administratiei acestora; elaborarea unei strategii de dezvoltare durabila a municipiului Zalau, dupa o consultare cu oamenii de afaceri din oras; vanzarea catre medicii de familie a spatiilor in care isi desfasoara activitatea; extinderea si modernizarea retelelor de canalizare menajera si pluviala, precum si a celor de apa potabila, din fonduri europene; finalizarea soselei de centura, cu infrastructura aferenta; reducerea taxelor si impozitelor locale, actiune insotita de o mai buna colectare a acestora; sprijinirea financiara a cultelor din Zalau; remodelarea centrului vechi al orasului, prin restaurarea cladirilor istorice s.a.m.d. In fond, platforma politica prezentata de Dorel Labo cuprinde 20 de capitole, pe care candidatul promite ca le va explica si, totodata, dezvolta, astfel incat cetatenii Zalaului sa le cunoasca pentru a putea alege in cunostinta de cauza viitorul primar.

Liberalii asteapta un gest de onoare din partea lui Dorel Labo

Vicepresedintele PNL Salaj, Dorel Oros, isi arata dezacordul fata de pasul facut de Dorel Labo: Stiam despre Dorel Labo ca a avut, in ultimii doi ani, contacte cu cei de la PD. Insa, el a ales o forma de a parasi PNL nu tocmai ortodoxa, tocmai de aceea va fi taxat atat de alegatorii partidului nostru, cat si de cei ai PDL. Mai mult de atat, Dorel Oros sustine ca, atata timp cat Dorel Labo si-a depus adeziunea la PDL, ar fi fost un act de onoare sa isi dea demisia atat din PNL, cat si din functia de viceprimar al municipiului. Probabil, pe Dorel Labo l-a speriat sondajul de opinie facut anul trecut, in care era slab pozitionat. De aici si teama sa nu fie nominalizat de catre PNL sa candideze la Primaria Zalau, este de parere liberalul. Acesta a adaugat faptul ca, in situatia data, PDL Salaj a facut o mare greseala de strategie politica, excluzandu-l pe Radu Capilnasiu din partid. Astfel, Radu Capilnasiu va deveni <>, spune Dorel Oros. Cu alte cuvinte, cunoscandu-se intentia sa de a candida pentru un nou mandat la Primaria Zalau, Radu Capilnasiu ar putea alege sustinerea liberalilor. Insa, Dorel Oros precizeaza ca, saptamana viitoare, Biroul Permanent Judetean al PNL Salaj va lua o decizie cu privire la candidatul pe care il vor desemna la Primaria Zalau. Nu putem ascunde faptul ca asteptam repozitionarea lui Radu Capilnasiu, insa noi mai avem doua propuneri pentru aceasta candidatura. Totusi, vreau sa subliniez faptul ca speculatiile cum ca actualul primar este membru PNL sunt total aberante, a incheiat Dorel Oros.

Ca urmare a faptului ca, pana la inchiderea editiei ziarului, primarul Radu Capilnasiu nu a putut fi contactat, vom reveni cu punctul sau de vedere vizavi de situatia creata de decizia PDL Salaj.

Leave a Comment