Revin Nastase si anticipatele

Revin Nastase si anticipatele* deputatul Iuliu Nosa apreciaza de bun augur revenirea lui Adrian Nastase intr-o functie de conducere in PSD

Adrian Nastase a fost ales, vineri, presedinte al Consiliului National al Partidului Social Democrat (PSD), cu 418 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Dan Mircea Popescu, a obtinut 202 voturi. Voi face un efort special pentru ca ceea ce poate fi doar o munca de echipa in campania electorala sa se desfasoare fara fisuri. Probabil ca exista din urma unele cicatrici. Sunt convins ca, daca vom fi intelepti, ele nu se vor redeschide niciodata. Ranile vor ramane undeva in trecutul nostru destul de zbuciumat, a declarat Nastase.

PSD vrea anticipate uninominale

Alegerile anticipate, in baza votului uninominal, reprezinta o solutie democratica si rationala pentru iesirea din criza politica, prevede Rezolutia privind iesirea din blocajul politic si constitutional, adoptata, vineri, cu majoritate de voturi, de Consiliul National al PSD. Consiliul National al PSD considera ca alegerile parlamentare si locale se pot desfasura concomitent pentru a grabi procesul de constructie a unui guvern si a unor administratii publice care sa isi recentreze preocuparile si eforturile pentru rezolvarea problemelor cetatenilor, se arata in textul rezolutiei, care a devenit document oficial al PSD, mai noteaza Rompres. Consiliul National a mandatat conducerea si grupurile parlamentare PSD pentru utilizarea tuturor instrumentelor democratice in vederea iesirii din blocajul politic si organizarea unor alegeri anticipate care sa redea romanilor un guvern in stare sa conduca si sa gaseasca solutii la problemele cetatenilor. In rezolutia adoptata vineri se mai arata ca Romania se afla intr-un blocaj politic si constitutional fara precedent in ultimii 18 ani si ca acesta este cauza ineficientei institutiilor publice, a degradarii starii economice si a nivelului de trai. In documentul adoptat de CN se mai precizeaza ca Guvernul Tariceanu are o sustinere ultraminoritara in Parlament, confruntandu-se si cu o lipsa de legitimitate prin exprimarea de catre UDMR a unor pozitii oficiale divergente in raport cu partenerul sau de guvernare PNL in chestiuni fundamentale privind interesul national.

Geoana: Si eu si Adrian am gresit

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, sambata, citat de Mediafax, dupa o sedinta restransa a conducerii PSD, prima dupa ce Adrian Nastase a castigat functia de presedinte al Consiliului National, ca si el si Nastase au gresit, irosindu-si fortele intr-o competitie interna. Geoana a spus ca prima sedinta, intr-o formula restransa, a conducerii PSD cu Adrian Nastase revenit in linia intai a partidului s-a desfasurat intr-o atmosfera cordiala, fata de care a ramas placut surprins. La finalul sedintei, si Nastase a remarcat ca a fost o discutie amicala legata de strategia politica a partidului, pregatirea alegerilor si revigorarea departamentelor PSD. Nu Statutul este problema, ci sa nu repetam greselile trecutului. A existat o competitie interna si intre mine si Adrian, si intre Adrian si mine, si eu si el am gresit, am incercat sa ne facem culoare individuale si ne-am irosit fortele, a afirmat Geoana.

Iuliu Nosa, bucuros de alegerea lui Nastase

Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, ne-a declarat ca a votat pentru Adrian Nastase, fiind convins ca aceasta revenire este de bun augur pentru PSD si pentru politica romaneasca, datorita calitatilor politice si profesionale ale celui ales. Iuliu Nosa a mai spus ca, pe mine personal si pe colegii din organizatie, ne bucura revenirea lui Adrian Nastase intr-o functie de conducere in partid.

Leave a Comment