PSD Salaj nu este de acord cu un Congres Extraordinar al partidului

PSD Salaj nu este de acord cu un Congres Extraordinar al partidului

Convocarea unui Congres Extraordinar al PSD nu se bucura, cel putin oficial, de sustinatori printre liderii de filiala din tara. Asta in conditiile in care anumiti lideri social-democrati intentioneaza sa provoace o asemenea dezbatere in cadrul partidului.

Ei bine, cu aproape doua saptamani inaintea desfasurarii Consiliului National al PSD, for in cadrul caruia este posibila convocarea ad-hoc a unui Congres Extraordinar, daca se intrunesc voturile necesare, liderii social-democrati din Salaj resping ideea inlocuirii actualei conduceri a partidului, in speta a lui Mircea Geoana. Mai mult, PSD Salaj transmite un mesaj care sa duca la strangerea randurilor membrilor de partid, in an electoral.

Primvicepresedintele PSD Salaj, Iuliu Nosa, este de parere ca ideea convocarii unui Congres Extraordinar este absolut inoportuna, cel putin la ora actuala: Din punctul meu de vedere, categoric, nu doresc organizarea unui astfel de Congres. Sincer, nu vad ce am putea rezolva prin organizarea unui astfel de eveniment.

De remarcat faptul ca, in urma cu cateva zile, presedintele de onoare al social-democratilor, senatorul Ion Iliescu, a declarat ca, in PSD ar trebui declansat un Congres Extraordinar si nu ar trebui sa existe nici un motiv de bucurie in partid din cauza rezultatelor obtinute de social-democrati la alegerile europarlamentare. Ion Iliescu recunoaste ca PSD a obtinut cel mai mic scor electoral din istoria sa. Ion Iliescu mai spune, de asemenea, ca doar Congresul poate face o analiza extrem de serioasa despre cum, dupa trei ani de opozitie, PSD a ajuns la putin peste 20 la suta in sondajele electorale, in timp ce dreapta romaneasca din esichierul politic se intareste pe zi ce trece.

Leave a Comment