Phoenix Şimleu rămâne fără punct câştigat în retur

Ştiinţa Explorări Baia Mare – Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 0 (25 – 19, 25 – 22, 25 – 17)

A doua deplasare consecutivă din retur nu a fost deloc favorabilă pentru echipa Phoenix Şimleu, care a pierdut cu un categoric 0 – 3 partida cu Explorări Baia Mare, în faţa căreia a cedat cu 2 – 3 şi în meciul tur. Şimleuanii au avut un început „de foc”, având în vedere că în prima etapă a returului au întâlnit, tot în deplasare, Dinamo Bucureşti, în faţa căreia au cedat cu 1 – 3.
Setul întâi al partidei de la Baia Mare a început printr-o uşoară dominare a gazdelor, care au avut rapid avans de două puncte, 4 – 2, tot două puncte având avantaj şi la primul time-out tehnic, 8 – 6. Ştiinţa a reuşit să-şi mărească avansul chiar la trei puncte, 12 – 9, dar Phoenix a dat semne de revenire, apropiindu-se la un singur punct, 12 – 13. Băimărenii antrenaţi de Botea şi Pop s-au desprins din nou la trei puncte, 15 – 12, iar Mircea Abraham a fost nevoit să solicite primul time-out al partidei. Scorul a devenit 16 – 12 la a doua întrerupere tehnică, iar până la final, gazdele nu au mai avut nicio emoţie, impunându-se cu 25 – 19.
Şimleul a început mai bine actul secund, conducând cu 3 – 1, dar Baia Mare a revenit şi a intrat cu avantaj minim, 8 – 7, la prima întrerupere tehnică a setului. Voleibaliştii Phoenix-ului au avut, din nou, un moment de revenire, iar la 14 – 12 în favoarea acestora, tehnicianul Marius Botea a solicitat timp de odihnă pentru formaţia gazdă. A fost o „gură de oxigen” venită la fix pentru băimăreni, care au întors rezultatul şi au intrat cu două puncte avantaj, la a doua întrerupere tehnică. Mircea Abraham a cerut de două ori time-out, la 17 – 14 şi la 19 – 15, iar la 20 – 18 a venit rândul lui Botea să-l ceară, şi el, pe al doilea. Finalul a fost favorabil băimărenilor, care s-au impus la o diferenţă de trei puncte, 25 – 22.
Dacă în partida tur, băimărenii au avut puterea să întoarcă rezultatul în favoarea lor, după ce Şimleul a condus cu 2 – 0 la seturi, voleibaliştii sălăjeni nu au reuşit acelaşi lucru la Baia Mare. Demoralizaţi parcă după pierderea primelor două seturi, şimleuanii au avut o evoluţie destul de ştearsă în ultimul parţial. Ştiinţa a intrat cu trei puncte avans la primul time-out tehnic, 8 – 5 şi cu şase, 16 – 10, la al doilea. Finalul de set nu a schimbat cu nimic datele problemei, Baia Mare câştigând, la pas, cu 25 – 17.
„Pentru noi era important să câştigăm acest meci, indiferent de scor. Chiar dacă am câştigat cu 3 – 0 meciul de astăzi, rămân la părerea că Phoenix Şimleu este o echipă cu jucători maturi şi experimentaţi, care pot întoarce oricând soarta unei partide. În ciuda victoriei, mai avem mult de muncă până vom evolua aşa cum îmi doresc eu, ca antrenor. Chiar dacă avem multe greşeli, am avut un serviciu destul de bun şi am pus echipa adversă în dificultate la construcţie”, ne-a declarat antrenorul băimărenilor, Marius Botea.
„Am avut probleme pe finalurile de set. În primele două seturi, pot spune că am jucat bine, iar setul trei a fost fără istoric. Au fost multe greşeli elementare din partea noastră, la serviciu şi preluare. Acesta este sportul, nu dramatizăm, mergem înainte şi sperăm la un joc şi un rezultat bun în partida următoare, cu Unirea Dej, în care ne dorim, cu toţii, o victorie”, a declarat antrenorul Şimleului, Mircea Abraham.
Echipa şimleană a fost susţinută la Baia Mare de un grup de aproximativ 80 de persoane. „Am fost susţinuţi de aproximativ 80 de persoane, printre care şi autorităţile locale. Am avut şi avem, în continuare, susţinere din partea lor, dar păcat de rezultat. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi la Baia Mare şi le promit că, după meciul cu Dejul, nu vor fi la fel de dezamăgiţi”, a mai afirmat antrenorul echipei Phoenix.
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Vlad Negrean, Vlad Cuciureanu, Patriciu Păştean, Robert Ţuţea şi Akos Hoboth, Ciprian Tofan – libero. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Cristian Pop, Bokor Gabor, Ionuţ Rus, Ovidiu Teuşan, Marian Bala, Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Florin Filip, Andrei Harlişa şi Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga.

 

Leave a Comment