Viorel Stanca: Vasile Nicoara este un director dictator, de factura comunista

Viorel Stanca: Vasile Nicoara este un director dictator, de factura comunista

Unul dintre cele mai interesante subiecte existente pe scena politica romaneasca este, fara doar si poate, cel privind fuziunea dintre PD si PLD. Cum era de asteptat, unificarea celor doua formatiuni politice a fost una dintre principalele probleme dezbatute ieri, in cadrul conferintei de presa a PDL Salaj. A mai fost abordata si problema schimbarii lui Vasile Filip din functia de director al Electrica Zalau, eveniment care face, azi, deliciul presei.

Fuziune in cuget si-n simtiri

Potrivit ex-presedintelui PD Salaj, Viorel Stanca, motivele care au stat la baza crearii PDL au constat in dorinta PD de continuare a programului Aliantei D.A., curentat de petroliberalii lui Calin Popescu Tariceanu. Noul partid PDL da speranta oamenilor ca tara va fi condusa pentru ei, si nu pentru interesele oligarhilor financiari. In aceste circumstante, PDL va reprezenta alternativa la actuala guvernare corupta, in timp ce alianta PNL-PSD se vede ca naste monstri, a spus Viorel Stanca. In opinia sa, PDL va fi un partid puternic, care va castiga alegerile locale si parlamentare, la un scor care ii va da posibilitatea sa guverneze singur, fara partide gen balama, cum ar fi PC si UDMR.

Motivul pentru care PD si-a schimbat numele in PDL, si numai dupa ce a fuzionat cu PLD, se datoreaza unor interpretari de natura juridica, ce puteau fi date acestui act politic de catre cei 322 de <> din Parlamentul Romaniei. Aceasta interpretare ne-ar fi putut scoate din consiliile locale, judetene si din Parlament. Dupa schimbarea denumirii din PD in PDL, s-a facut si fuziunea prin absorbtie cu PLD, creandu-se astfel un nou partid de centru-centru dreapta, de fapt cea mai puternica formatiune politica din Romania in acest moment, a mai facut cunoscut Viorel Stanca.

Cat priveste structura de conducere a PDL Salaj, liderul ex-democrat sustine ca acest organism urmeaza sa fie format din 29 de persoane, dintre care 21 de la PD si 8 de la PLD: Pana in 1 ianuarie 2008, acest organism va fi creat, urmand sa se decida persoanele care vor face parte din aceasta structura. Deocamdata nu va pot da nici un nume din PLD, urmand ca, in foarte scurt timp, acestia sa-mi prezinte lista celor 8 persoane. Legat de acest subiect, Viorel Stanca a adaugat faptul ca, din punctul sau de vedere, cele mai importante achizitii de la PLD Salaj ar fi Alin Prunean si Emilian Brustan. De ce nu ne mai mira faptul ca liderul PLD Salaj, Gheorghe Stanciu, nu intra in calculele facute de Viorel Stanca?

Vasile Nicoara, director pentru doar cateva luni

Prezent si el la intalnirea cu presa locala, ex-vicepresedintele PD Salaj, Mircea Ghiurco, a abordat subiectul privind demiterea lui Vasile Filip din conducerea Electrica Zalau: Inlocuirea lui Vasile Filip a fost un gest politicianist gratuit. Este un semn de razbunare pentru faptul ca Vasile Filip a ajuns, de curand, presedinte al PD Zalau, acesta fiind totodata si un posibil candidat al partidului nostru la Primaria municipiului. Mircea Ghiurco a precizat ca activitatea lui Vasile Filip la conducerea Electrica Zalau a fost una apreciata ca fiind extrem de buna, motiv pentru care nu ar fi meritat un astfel de tratament. Culmea face ca Vasile Filip a fost inlocuit de Vasile Nicoara, a carui activitate in functia de director a trebuit sa fie corectata. Astfel, Electrica se intoarce cu cativa ani in urma, cand institutia avea mari probleme, a mai spus Mircea Ghiurco.

Referindu-se la acest subiect, Viorel Stanca a subliniat si el ca schimbarea lui Vasile Filip a fost una pe criterii politice: Fara doar si poate, Vasile Filip a fost schimbat pe criterii politice. In acest sens, am sa va spun ca vicepresedintele PNL, Corin Penciuc, s-a dus de cateva ori cu Vasile Nicoara la Bucuresti… Nu va pot spune ce au avut la ei cand au plecat la Bucuresti, sacose sau plicuri, insa au reusit sa-i convinga pe cei din conducerea Electrica.

Cat despre calitatile directorului Vasile Nicoara, Viorel Stanca a amintit si de plangerile penale facute la adresa actualului sef al Electrica Zalau. Stiu ca Nicoara este hotarat sa ia masuri draconice impotriva membrilor PD, angajati la Electrica. Totusi, orice atac de acest gen va primi si riposta de vigoare. In cazul lui Vasile Nicoara, avem de-a face cu un director dictator, de factura comunista. Va asigur ca, peste cateva luni, cand PNL nu va mai fi la guvernare, in mod cert, situatia de la Electrica se va schimba a incheiat Viorel Stanca.

Leave a Comment