Primarilor salajeni li se cere sa dea dovada de responsabilitate

Primarilor salajeni li se cere sa dea dovada de responsabilitate

Pentru Referendumul national din data de 25 noiembrie privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei, la nivelul judetului Salaj au fost stabilite 295 de sectii de votare, din care 9 vor fiinta in cladiri diferite fata de locatiile sectiilor de votare pentru europarlamentare. Acestea se afla in localitatile Boghis, Marin, Drighiu, Mesesenii de Jos, Aghires, Mesesenii de Sus, Pericei, Preoteasa si Babeni. Structurile Ministerului Internelor si Reformei Administrative, respectiv Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Politia Comunitara si angajati ai Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple, vor asigura paza sectiilor de votare conform planului de paza stabilit la nivelul tuturor sectiilor de votare. In acest context, prefectul de Salaj, Andrei Todea, a atras atentia primarilor si secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale sa abordeze cu maxima responsabilitate organizarea referendumului national – ca de altfel si a alegerilor europarlamentare – si sa inteleaga ca organizarea acestora este si un atribut al lor, ca reprezentanti ai statului.

Cat priveste amenajarea sectiilor de votare pentru referendum, prefectul a recomandat primarilor sa asigure resursele pe plan local pentru dotarea acestora cu urne si cabine de vot. De asemenea, prefectul a atras atentia ca, in data de 25 noiembrie, trebuie sa se asigure permanenta la nivelul primariilor salajene.

In cadrul sedintei de instruire, Andrei Todea a subliniat faptul ca se are in vedere faptul ca organizarea activitatilor de preluare a proceselor verbale de la presedintii sectiilor de votare sa se faca in conditii optime, astfel incat, acestea sa se deruleze fluent – pe doua trasee separate – si cu maxima operativitate.

Revenind la actiunile desfasurate in vederea organizarii referendumului national, Institutia Prefectului precizeaza ca, saptamana trecuta s-au distribuit listele electorale permanente pentru referendumul national. Mai mult, in 9 noiembrie, au fost inaintate catre Tribunalul Salaj listele cu propuneri de persoane neangajate politic, in vederea efectuarii tragerii la sorti pentru desemnarea presedintilor si loctiitorilor acestora la sectiile de votare pentru referendumul national. De asemenea, inca din cursul saptamanii trecute, a fost completat Biroul de circumscriptie electorala judeteana 33 Salaj cu cei 6 reprezentanti ai partidelor politice parlamentare – PNL, PD, PSD, PRM, PC, UDMR – si s-au finalizat lucrarile de amenajare si dotare a biroului aflat in sediul Institutiei Prefectului Judetului Salaj.

Leave a Comment