77 de miliarde pentru invatamantul salajean

77 de miliarde pentru invatamantul salajean

In momentul de fata, proiectul de buget al Guvernului pe anul 2008 este finalizat. Data fiind situatia din Parlament, in care PNL nu intruneste majoritatea, Executivul a demarat o serie de consultatii cu toate partidele, la nivel de grupuri parlamentare. Discutiile cu reprezentantii celorlalte partide constau in faptul ca actualul buget, asa cum este el, ar trebui votat in Parlament in forma propusa de Guvernul Tariceanu, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula. Referindu-se la acelasi subiect, in speta bugetul pe 2008, parlamentarul salajean a tinut sa sublinieze ca ne aflam in fata celui mai consistent buget din ultimii 17 ani. De exemplu, fata de 2004, cand aveam un buget de 54 de miliarde de euro, bugetul pe 2008 este de 137 de miliarde de euro, a spus Catalin Micula.

Am informatii potrivit carora, in sedinta de Guvern de miercuri (saptamana in curs n.r.), urmeaza sa fie aprobata o Hotarare de Guvern privind alocarea celei de-a treia transe de bani pentru investitiile din sistemul de invatamant salajean. Suma alocata se ridica la 62 de miliarde de lei vechi, a facut cunoscut deputatul de Salaj. Tot el a adaugat ca lucrurile nu se vor opri aici, astfel incat, foarte curand, Guvernul urmeaza sa mai aloce alte 15 miliarde de lei pentru acelasi sistem de invatamant salajean, bani care vor fi folositi in demararea proiectelor care privesc aprobarea si desfasurarea de investitii pentru inceputul anului viitor.

Referindu-se la clauza de salvgardare cu care ne ameninta Uniunea Europeana din cauza neindeplinirii criteriilor din domeniul agricol, liderul PNL Salaj este de parere ca acea clauza nu are sanse sa fie activata: Pana in luna noiembrie, Romania isi va repara greselile pe acest segment, astfel incat situatia va fi clarificata si nu se va mai pune problema activarii clauzei de salvgardare.

Cat priveste cazul Remes-Muresan, deputatul Catalin Micula marturiseste ca situatia creata a afectat extrem de mult imaginea PNL. Este pacat ca oamenii din PNL, care au muncit atat de mult, sa traga ponoasele in urma unui astfel de caz. Este evident ca, din punct de vedere moral, Remes a gresit fata de PNL. No comment.

Leave a Comment