Salajeanul Dacian Ciolos, noul ministru al Agriculturii

Salajeanul Dacian Ciolos, noul ministru al AgriculturiiOriginar din comuna salajeana Carastelec, Dacian Ciolos este varianta propusa presedintelui Traian Basescu, de primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu pentru a prelua functia de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii rurale. Nominalizarea a fost aprobata de Presedintia Romaniei in cursul zilei de vineri.

Pana saptamana trecuta, Dacian Ciolos a indeplinit functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerul Agriculturii. Surse guvernamentale sustin ca Dacian Ciolos este un adevarat specialist in domeniu, salajeanul avand o experienta solida in relatia cu institutiile Uniunii Europene in domeniul agriculturii.

De profesie inginer agro-economist, Dacian Cilos este nascut in data de 27 iulie 1969 si este casatorit. Ca formare profesionala, se poate aminti faptul ca salajeanul este doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale, fiind, in 1994, absolvent al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj. In perioada 1983 – 1987, Dacian Ciolos a urmat cursurile Liceului Agroindustrial, specializarea Horticultura si Viticultura – Simleu Silvaniei.

La capitolul experienta profesionala, se poate spune ca Dacian Ciolos sta foarte bine: 1991-1996 – Stagii practice, totalizand 13 luni in ferme de agricultura ecologica sub umbrela Federatiei Regionale a Agricultorilor Ecologici din Bretagne – Franta; administrarea fermelor agricole familiale, principiile agriculturii durabile, organizarea interprofesionala a agriculturii ecologice in Franta; august – septembrie 1995 – a studiat diagnoza socio-economica in Arges, pregatind un proiect de cooperare descentralizata pentru dezvoltare rurala; noimbrie 1999 – decembrie 2001 – a coordonat programele de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola si rurala; ianuarie 2005 – mai 2007 – consilier al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European s.a.m.d.

Leave a Comment