Viorel Stanca in razboi total cu Catalin Micula

Viorel Stanca in razboi total cu Catalin Micula

Urmare a afirmatiilor presedintelui PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, declaratii publicate zilele trecute in mass media locala, liderul PD Salaj, Viorel Stanca, a tinut sa sublinieze ca democratii nu au avut nici o intelegere, scrisa ori verbala, cu PSD. Toata povestea ca ar fi existat un astfel de acord, avizat chiar de presedintele Traian Basescu, este o actiune de dezinformare care are drept tinta stirbirea imaginii PD. Aceasta actiune, pregatita in laboratoarele PNL, a fost lansata pe piata de Sorin Rosca Stanescu, <> al lui Dinu Patriciu, dusman declarat al presedintelui Traian Basescu.

Nu-i al meu, al meu e oare?

Referitor la alta afirmatie facuta de Catalin Micula, si anume ca liberalii vor putea merge linistiti cu propriul program de guvernare, Viorel Stanca este de parere ca ar trebui sa-i aduca aminte deputatului liberal ca PNL nu a avut niciodata un program de guvernare sau un program post-aderare la Uniunea Europeana: Liberalii guverneaza si azi dupa programul de guvernare gandit, scris si redactat de catre PD, artizanii acestuia fiind liderii Adriean Videanu, Gheorghe Pogea, Ene Dinga si alti democrati.

Apoi, in legatura cu <>, vreau sa-i spun deputatului Micula ca liberalii se vor impiedica la votarea bugetului, moment care va duce la caderea Guvernului Tariceanu II. Am mai spus-o de nenumarate ori ca motiunea de cenzura nu va trece, pentru ca actualii parlamentari – in proportie foarte mare – pun interesele personale mult inaintea intereselor Romaniei, desi toti declara ca Guvernul Tariceanu II este slab, atat ca reprezentare parlamentara, cat si sub aspectul competentei ministrilor care il compun.

Presimtiri sumbre

Presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, nu a uitat sa-i prezica viitorul actualului Guvern, despre care crede ca nu mai are viata lunga. Din punctul meu de vedere, Guvernul Tariceanu II va cadea la votul Bugetului, pentru ca un guvern nu poate conduce o tara, nicaieri in lume, cand are doar 20 la suta reprezentare parlamentara, aflandu-se astfel in imposibilitatea de a promova legi. In actuala conjunctura, nici un partid nu va sprijini Guvernul Tariceanu II, astfel incat devine cert ca zilele ii sunt numarate. Faptul ca motiunea nu a trecut, nu poate constitui o bucurie sau o victorie – asa cum cred unii liberali gen Micula, care nu demonstreaza altceva decat ca sunt imaturi si diletanti intr-ale politicii. Liberalii isi traiesc, la acest moment, ultimele clipe, este de parere Stanca. Tot el spune ca, in cazul in care interesele Romaniei ar conta mai mult decat cele de grup, Guvernul Tariceanu II ar trebui deja sa pregateasca alegeri anticipate, si nu sa se tina de putere prin actiuni disperate, cum sunt masurile populiste pe care liberalii le iau in aceasta perioada.

Profetii democrate

Cat despre guvernarea in forta, inclusiv in judetul Salaj, cu care Catalin Micula ameninta, pot sa-i transmit ca o astfel de afirmatie ne lasa rece. Pana la caderea Guvernului Tariceanu II, liberalii nu vor mai avea timp nici macar sa redacteze lista cu membrii PD, pe care ar urma sa-i <>. Cat despre prorocirea ca PD s-a izolat pe scena politica si ca, mai mult de atat, Catalin Micula prevede ca democratii vor avea o opozitie lunga si totala, consider ca este o alta aberatie pe care liberalul a exprimat-o sub febra <>, uitand ca noi ne aflam, in sondaje, la 40-42 la suta, in timp ce PNL se chinuie undeva la 10-12 procente, partid aflat in cadere libera, a mai spus presedintele PD Salaj. Mai mult, Viorel Stanca a tinut sa faca si el o prorocire, spunand ca PNL se va autodistruge, iar ce va mai ramane din partid nu va reusi sa treaca pragul electoral la viitoarele alegeri parlamentare.

Neica, nu-mi raspunzi la SMS?

Liderul PD Salaj a mai lasat sa se inteleaga faptul ca, nu cu multe minute inaintea intalnirii sale cu presa, a primit un apel telefonic, prin care i s-a adus la cunostinta faptul ca recenta vizita a deputatului Catalin Micula in judet se datoreaza intentiei liberalului de a identifica locuri si zone unde se fac bani in Salaj, ce licitatii vor mai avea loc etc. Un alt subiect care l-a adus pe Micula in Salaj este legat de incercarea sa de a ne schimba oamenii din deconcentrate cu liberalii lui. In acest sens, prevad un razboi total cu PNL. Catalin Micula este un neica nimeni, venit in judetul nostru de nu stiu unde, si care s-a trezit peste noapte mare iubitor de Salaj, este de parere Stanca.

Acuze grave

In plan local, vom monitoriza activitatea liberalilor din deconcentrate si, mai mult de atat, vom aduce la cunostinta opiniei publice modul in care acestia rezolva problemele comunitatii. De asemenea, vom fi solidari cu toti cei pe care PNL intentioneaza sa-i hartuiasca, avand in vedere ca PD este un partid la care unitatea si munca in echipa sunt principii de existenta. In acelasi timp, <> se afla doar in mintea exaltata a lui Micula, este de parere Viorel Stanca.

Pe de alta parte, presedintele PD Salaj considera ca, prin actiunile lor, membrii PNL Salaj nu sunt mai prejos decat colegii lor penali de la Bucuresti, liberalii salajeni avand probleme serioase, la ora actuala. In acest sens, fara sa aminteasca vreun nume, Viorel Stanca sustine ca penelistii aflati in functii importante la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si Directia Agricola sunt cercetati de catre fisc si politie. Deocamdata, respectam prezumtia de nevinovatie si nu dam nume. Cei interesati le stiu destul de bine, a incheiat liderul pedist, nu inainte de a afirma ca, in acest context, anumiti lideri liberali fac presiuni ca persoanele anchetate sa scape de tentaculele organelor de control.

Leave a Comment