Se ascute lupta de clasa: PD acuza PNL ca desfiinteaza Salajul

Se ascute lupta de clasa: PD acuza PNL ca desfiinteaza SalajulOficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj are un nou sef, din 2 august. Pe numele lui de membru PNL: Paul Marian. Pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) director executiv este in continuare Aurora Sabou. Dar, asta nu se pune. Pentru ca, vorba celebra, traim in Romania. Unde, in Monitorul Oficial nr. 480 din data de 18 iulie 2007 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 748, privind reorganizarea activitatii institutiei pe regiuni, dupa cum graieste, duios, un comunicat de presa al ANPC.

Bla, bla, bla. Numai daca va intereseaza managementul superior si sistemul informational mai suplu

Actul normativ mentionat prevede: 1. Organizarea a 12 structuri regionale, denumite Inspectorate Regionale pentru Protectia Consumatorilor. In subordinea acestora se vor constitui Oficiile Judetene pentru Protectia Consumatorilor, ceea ce va conduce la: o mai buna supraveghere a pietei prin activitati de control bazate pe specificul regional, avand in vedere existenta unor particularitati: dezvoltare industriala, agrara, servicii, structura de populatie etc.; o mai buna instruire a personalului, prin realizarea unor activitati de formare profesionala, in functie de nevoile si specificul regiunilor, avand la baza tematici de instruire specifice problemelor regionale, precum si organizarea de sesiuni de formare profesionala zonale cu costuri reduse; un management superior datorita reducerii birocratiei si crearea unui sistem informational mai suplu: existenta unui numar mai mic de structuri regionale cu personalitate juridica, fata de cele 42 structuri teritoriale existente va contribui la o rapida circulatie a documentelor, iar sistemul informatic, in noua configuratie regionala, va permite o mai buna legatura intre inspectoratele regionale, precum si intre inspectoratele regionale si sediul central, reducand cantitatea de informatii si documente, aflate in circulatie; imbunatatirea managementului riscului in vederea prevenirii incalcarii legislatiei de catre operatorii economici, am incheiat citatele. Ma mai minunez de textele astea oficioase. Chiar trebuie sa ai macar oleaca de talent sa bati campii, cat de cat convingator. Regionalizare, povesti europene, sistem informational mai suplu (oare face si cura de slabire?), bla, bla, cand colo spilul e antic si de demult: liberalii, cumva, trebuia sa le-o traga pedistilor. Asa ca, s-a reorganizat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Prilej de a mai pune un liberal, doi, prin functii. Si macar un pesedist la Cluj. Sefi peste liberalii din parohie. Sa nu ne pierdem speranta: Actualele oficii teritoriale se vor transforma din structuri cu personalitate juridica in structuri cu atributii de control in subordinea inspectoratelor regionale. De asemenea, aceste oficii vor continua sa se ocupe de rezolvarea tuturor petitiilor si reclamatiilor din judetul respectiv. Adica, nu mai au personalitate juridica, da@ se ocupa tot de ceea ce s-au ocupat pana acum. De dragul articolului, sa mentionam si noi ca Salajul apartine, pe linia asta, de Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorilor Cluj, care grupeaza judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca. Amin!

Reactii. Contrareactii. Apocalipsa. Dispare Salajul

Deputatul Catalin Micula, presedintele PNL Salaj, misterios, ne-a spus la telefon ca se astepta la aceasta schimbare, in urma reorganizarii ANPC. Alte schimbari nu vede. Pentru ca nu se arata, deocamdata, reorganizari de ministere. Cat priveste schimbarea prefectului Todea (ma rog, rotirea, roirea lui, ca-i inalt functionar public

Leave a Comment