PSD ar putea pierde Grupul de la Cluj

PSD ar putea pierde Grupul de la Cluj Cu toate ca unele surse sustin ca Grupul de la Cluj, din care face si PSD Salaj, si-a pregatit deja bagajele pentru a pleca din partid, lucrurile nu par sa stea intocmai. Cel putin din punctul de vedere al prim vicepresedintelui PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa…

Toate discutiile au pornit de la probabilitatea ca presedintele PSD, Mircea Geoana, sa dea curs solicitarii lui Marian Vanghelie ca unul dintre membrii de baza ai Grupului de la Cluj, si anume Vasile Dincu, sa fie sanctionat. Se pare ca decizia clujenilor a fost confirmata de mai multi vicepresedinti ai PSD, care sustin ca sedinta Comitetului Executiv al PSD, care a avut loc vineri (dupa inchiderea editiei ziarului nostru), ar putea sa conduca la scindarea partidului, si asta in cazul in care pe ordinea de zi a intilnirii va fi inclusa si propunerea PSD Bucuresti ca Dincu, dar si alti membri de partid, sa fie sanctionati. Acest lucru, dupa toate probabilitatile, ar putea produce o demisie in bloc a Grupului de la Cluj.

Alte variatiuni pe aceeasi tema arata ca clujenii intentioneaza sa formeze o formatiune social-democrata ca alternativa la PSD. Prin comparatie, ar fi vorba de un PLD social-democrat, care ar urma sa colaboreze cu Traian Basescu si PD. Un alt scenariu, insa mai putin credibil, ar fi acela in care Grupul de la Cluj ar fuziona cu PD. Este de notorietate faptul ca, in mai multe randuri, lui Ioan Rus si Vasile Dancu li s-a reprosat ca ar fi oamenii presedintelui. Nu cu mult timp in urma, unul dintre greii PSD, in speta Viorel Hrebenciuc, i-a acuzat pe cei doi ca fac parte din grupul lui Basescu din PSD. Potrivit unor ziare centrale, suspiciunile asupra Grupului de la Cluj s-au amplificat in urma ultimului interviu acordat de Traian Basescu, care a adus o sumedenie de laude clujenilor, spunand ca acestia sunt singurii oameni din PSD cu care se poate sta la discutii. Insa toate aceste speculatii, cum era de asteptat, sunt negate de social-democrati. Mai mult, prim vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, neaga, oarecum, existenta Grupului de la Cluj: Daca acest grup exista, ceea ce eu nu pot sa confirm, inseamna ca si noi, PSD Salaj, facem parte din el…. IIncercad sa explice tensiunile din interiorul partidului, Iuliu Nosa tine sa sublinieze ca, la fel ca in alte organizatii politice, la ora actuala, si in PSD au loc anumite framantari pe marginea intocmirii listrelor cu candidati pentru alegerile europarlamentare. Mai precis, lupta din interiorul partidelor, se duce pentru a nominaliza persoana care va deschide lista cu candidati. In aceste conditii, este lesne de inteles ca pot sa apara si speculatii, care ar vrea sa duca la anumite scidari in partid. Din punctul meu de vedere, PSD nu se va confrunta cu asa ceva, a incheiat social-democratul salajean.

In fine, cu toate ca membrii PSD sunt gata sa nege existenta unor probleme in interiorul partidului, cert este ca, imediat dupa ce filiala Bucuresti a cerut excluderea lui Dancu, clujenii s-au reunit intr-o sedinta, in cadrul careia s-a discutat, printre altele, si despre posibilitatea de a demisiona in bloc din functii, in semn de protest.

Leave a Comment