Partidul nu s-a mai concentrat pe programul politic, ci pe politici de tip bizantin

 Partidul nu s-a mai concentrat pe programul politic, ci pe politici de tip bizantinDeputatul PSD Vasile Puscas, fostul negociator-sef cu UE, s-a aflat zilele trecute la Zalau, dupa cum ati aflat deja, si din relatarile din ziarul nostru. In aceasta pagina redau un interviu pe care mi l-a acordat in exclusivitate Vasile Puscas, cu ocazia prezentei sale la Zalau.

Exista domenii in care reforma in PSD s-a oprit

Rep.: Este o problema in PSD sa-ti spui punctul de vedere?

Vasile Puscas: Nu, dimpotriva. Cred ca in PSD exista, la ora actuala, o deschidere larga si inspre dialog, inclusiv pentru diversitate.

Rep.: Si cum comentati atunci ce s-a intamplat cu dl. Dancu, de exemplu?

V.P.: Din punct de vedere al cazului pe care il prezentati a fost un dialog in contradictoriu prin mass-media, dialog care ar fi trebuit transat in institutiile partidului. Reuniunile respective nu au avut loc si de aceea s-a introdus un moratoriu.

Rep.: Si credeti ca ceea a spus dl. Dancu are un anume grad de adevar? Lipsa de reforma a partidului s.a.

V.P.: Din ceea ce a spus dl. Dancu exista un procent foarte mare de adevar, referitor la reforma PSD. Ea trebuie sa continue. Exista domenii in care s-a oprit, in altele s-au amanat lucrurile, si, evident, e nevoie o declansare in toate sectoarele a acestui proces de reforma, si organizational, si politic, si comunicational.

A fost un fel de deviere de la programul partidului

Rep.: Va ingrijoreaza aceasta scadere in sondaje a PSD? Ati ajuns la 18 la suta.

V.P.: Ingrijoreaza foarte mult ceea ce s-a intamplat in 2006, dar mai ales in 2007. A fost un fel de deviere de la programul partidului. Tineti minte, in Congresul din decembrie 2006 s-a adoptat un program politic. Se numeste Romania sociala. Ori, din ianuarie 2007 partidul nu s-a mai concentrat pe programul politic, ci pe politici de tip bizantin, duse la Bucuresti, referitoare la lupte intre partide, care nu isi au locul, in felul acesta, din punct de vedere al PSD. Dovada este ca in mai, dupa ce a revenit la componenta sociala si de modernizare economica, a inceput sa se simta o altfel de revigorare. Rezultatele si in ceea ce priveste aspectele de reforma sociala, inclusiv situatia pensionarilor, dar si altele, dupa cum stiti din bataliile parlamentare din mai-iunie, arata ca PSD si-a reluat obiectivele politice conform programului politic din 2006. De aceea am spus ca a fost o deviere.

Rep.: O intrebare directa. Mai este Geoana o solutie pentru presedintia PSD? Haideti sa vorbim pe sleau

Leave a Comment