Liberalii isi arata fata de ticalosi

Liberalii isi arata fata de ticalosiPresedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca la repartizarea a 2.8 milioane de lei de la Ministerul Educatiei si Cercetarii catre 21 de scoli din Salaj pentru finantarea unor lucrari de reabilitare in acest an nu s-a tinut cont de procedura fireasca in astfel de cazuri. Astfel, alocarea sumei de bani nu s-a facut in urma consultarii Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, institutie in masura sa spuna care sunt unitatile de invatamant care au nevoie urgenta de finantare, ci pe criterii politice, principalii beneficiari fiind reprezentantii PNL, UDMR si sustinatorii lor din umbra – PSD. Liderul PD a mai atras atentia ca orice suma de bani care vine de la centru in teritoriu este binevenita si utila, dar din cele 21 de unitati de invatamant fericite cu bani de la bugetul de stat, doar doua se afla in comune unde primarii apartin PD. Gestul nu poate fi trecut cu vederea din cauza ca, inclusiv aceste doua localitati – Lesmir (Comuna Marca) si Uileacul Simleului (comuna Maieriste) sunt prepondenderent locuite de populatie de etnie maghiara. Din lista norocoaselor lipsesc tocmai scolile unde nevoia de fonduri este stringenta si care se gasesc intre prioritatile ISJ Salaj.

Prin aceasta actiune, liberalii isi arata fata de ticalosi si oameni fara scrupule. Actiuni de acestea vor mai fi pana la caderea actualului guvern. Nu-i intereseaza viitorul lor politic, nici parerea oamenilor, a spus Viorel Stanca, adaugand ca liberalii merg pe principiul cine nu poate produce, sa moara.

Liderul PD a mai declarat ca partidul pe care il reprezinta nu a procedat niciodata intr-un asemenea mod cum este cel descris anterior si ca ori de cate ori a fost la putere, a impartit aproape in mod egal toate sumele de bani atat pentru invatamant si sanatate, cat si pentru celelalte. In aceste conditii, a spus Stanca, gestul liberalilor este lipsit total de umanitate si face diferentieri intre copiii ce locuiesc in comunitati conduse de liberali si cei ce locuiesc in comunitati conduse de alte partide, mai ales de PD.

Stanca l-a indicat ca vinovat pentru aceasta diferentiere in randul scolilor salajene pe deputatul PNL de Salaj Catalin Micula si a declarat ca se mai asteapta la asemenea actiuni si in viitorul apropiat. Vom face tot posibilul pentru a informa populatia despre ce se intampla, pentru ca informarea populatiei este singura arma pe care o avem in momentul de fata.

De cealalta parte, deputatul Catalin Micula ne-a declarat ca sumele alocate judetului de MEdC au fost pe baza unei selectii individuale a dosarelor depuse de primarii. Nu a existat o lista, ci a rezultat o lista cu unitatile de invatamant. Peste doua saptamani va mai aparea o Hotarare de Guvern prin care vor fi alocati bani scolilor, pentru ca mai exista fonduri disponibile. Indemn pe toata lumea sa faca studii si proiecte si sa le depuna, pentru ca vor fi aprobate.

PD vrea cresterea punctului de pensie

In acelasi cadru de ieri, Lucian Bode, secretarul general al PD Salaj, a informat ca procesul de recalculare a pensiilor, derulat in 2005 a rezolvat inechitatile existente in sistemul public de pensii si nu indexarea veniturilor pensionarilor. Abia in 2006, pensiile au fost indexate cu 25 la suta, la nivel de Salaj existand in momentul de fata doar 8.500 de pensionari dintr-un total de 82.000 ale caror pensii au ramas nemodificate dupa indexare si recalculare. In aceste conditii, a spus Lucian Bode, PD sustine cresterea punctului de pensie, asa cum era prevazut si in programul de guvernare al aliantei DA, obligatoriu corelat cu un pachet de legi care sa conduca la idetificarea resurselor necesare, si nicidecum sub forma unui santaj electoral marca PNL-PSD.

Leave a Comment