Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei plânge după medici specialişti

 

 

 

 

Cu toate că ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei a fost modernizat, în 2011, cu fonduri europene, serviciile medicale oferite populaţiei nu au crescut defel, de atunci şi până în prezent, cauza fiind lipsa medicilor specialişti. „Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei a fost modernizat, în 2011, însă serviciile oferite populaţiei nu au crescut defel. Deşi din punct de vedere al dotării cu aparatură spitalul stă foarte bine, problema cea mare este lipsa medicilor specialişti. Din acest motiv, nu s-a observat o creştere a serviciilor medicale în spitalul respectiv”, a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Marius Tăutu.

Potrivit sursei citate, spitalul din Şimleu Silvaniei are secţii unde există câte un singur medic sau un singur medic specialist, ceea ce reprezintă o mare problemă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a admis că, deşi este modernizat complet, spitalul din Şimleu Silvaniei are nevoie de medici specialişti, însă a declarat că rămâne la latitudinea rezidenţilor să aleagă unitatea medicală în care vor lucra după finalizarea studiilor. În urma concursului de rezidenţiat de luna trecută, din cei 15 absolveniţi de medicină din Sălaj care au luat examenul respectiv doar trei au optat pentru a fi încadraţi în muncă în spitalul din Şimleu Silvaniei. „Din cei 15 absolvenţi care au trecut concursul de rezidenţiat din decembrie, 12 au optat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj, iar trei au ales Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, specializările fiind Pediatrie, ORL şi Psihiatrie”, a declarat Ligia Marincaş.

Totuşi, directorul DSP Sălaj a spus că, pe lângă cei trei rezidenţi noi, alţi 14 au încheiate contracte cu Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei din anii trecuţi, printre specializările alese fiind Pneumologie, Laborator, Terapie Intensivă, Psihiatrie, Oftalmologie, Neonatologie, Reumatologie, Radiologie, ORL, Medicină de Urgenţă etc.Din aceşti 14 rezidenţi, trei au întrerupt contractele întrucât au plecat în străinătate pentru cursuri de perfecţionare, dar restul sunt rezidenţi care în perioada imediat următoare îşi vor finaliza pregătirea. „Faptul că există în total 17 rezidenţi pentru Şimleu Silvaniei va face ca numărul de specialişti din ambulatoriu, dar şi din unitatea cu paturi să crească, în viitor, şi sperăm să crească şi adresabilitatea populaţiei la acest spital. De asemenea, sperăm ca serviciile medicale oferite populaţiei să corespundă nevoilor cetăţenilor”, a declarat Ligia Marincaş.

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei a fost modernizat în 2011 în urma unei investiţii totale de 4,1 milioane de lei, din care peste 85 la sută au fost fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional, 13 la sută – fonduri guvernamentale şi aproximativ 2 la sută – contribuţia autorităţii locale.

De asemenea, în perioada 2010-2011, Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei alţi 782.000 de lei, reprezentând dotare cu echipamente medicale şi echipamente de comunicaţii în urgenţă, precum şi reparatii capitale.

 

 

 

 

 

19 Thoughts to “Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei plânge după medici specialişti”

  1. x

    Atunci care-i baiu?Medici sint,rezidenti sint ce pielea mea mai vrei cu titlul ala de doi bani,auzi ma „plinge”!Cel putin unul ii in plus nu in minus,din cite stiu eu.

  2. unu

    care spitale ?salajeni cei mai multi ug la cluj cand e bai tare cu sanatate ca cei din salaj sant habarnistii unii!! nu totii..

  3. Anonim

    nu au specialisti dar au asistente c–e

  4. Anonim

    asa este ,dar C . r . E mari de culoare roz

  5. Anonim

    la chirurgie sigur nu m-as opera acolo, mai bine as pleca la Zalau.

  6. cineva

    de ce nu te ai opera e destul de ochei spitalu personal super inca de la intrare stati linistiti este spital mic se afla tot

  7. Anonim

    ca bine zici de spital, intradevar arata foarte bine

  8. Anonim

    pt 8’40, spune tu specialistul pe sectii, sa te vedem:)

  9. cineva

    toti sunt foarte buni din toate punctele de vedere mai are rost sa spun sunt specializati in toate e okmergeti si vedeti ce o sa vada ochi e adevarat

  10. cineva

    nu mai are nimeni nimic de spus de spital interesant nu gluma acolo unde este cuibul tuturor posibilitatilor nu mai zice nimeni nimic hai s a lasam balta ceste lucruri fiecare cu problemele lui pina la urma mai la buna vedere pa pa pa pa a da nu plecati urechea la toate nimicurile pa pa ceaooooo

  11. Anonim

    incercati sa scrieti cat mai corect ca nu se intelege nimic

  12. cineva

    ficare pricepe ce vrea nu intelegi scrisul sau care e problema anonim?

  13. careva

    frumos este spitalul si policlinica din simleu exterior dar e nevoie de medici care sa trateze corect si sanatos pacientii,pacat…

  14. careva

    ai dreptate , unii medici sunt abia rezidenti si habarnisti in meserie

  15. yx

    urat,urat,durerossa fuga in disperare bolnavii sa se trateze in zalau sau cluj

  16. Anonim

    pt.23.11 Dar ma-ta ce este de a scos asa un oligofren pe p–a?

Leave a Comment