Cheltuielile pentru referendum, reduse la jumatate

Cheltuielile pentru referendum, reduse la jumatate

Potrivit prefectului judetului Salaj, Andrei Todea, modul in care a fost organizat si, totodata, s-a desfasurat referendumul din 19 mai, in judetul nostru, a fost unul multumitor. Acest lucru este reliefat si de numarul mic al contestatiilor existente, a spus prefectul, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Vizavi de acest subiect, Andrei Todea a facut cunoscut faptul ca singurele contestatii au fost adresate Biroului Electoral Judetean (BEJ) de catre PSD Salaj. Astfel, s-a contestat, in prima faza, numirea Danutei Pop in functia de presedinte al Sectiei de Votare 238 din Ciumarna, social-democratii reclamand faptul ca aceasta ar fi membra a PD. Apoi, PSD Salaj a reclamat faptul ca, pe fatada Hotelului Porolissum din Zalau se afla un banner electoral. Ambele contestatii au fost respinse de BEJ, ca fiind nefondate.

Prezent si el la conferinta de presa, presedintele BEJ Salaj, Balasz Arpad, a facut cunoscut faptul ca eforturile depuse de catre toti cei care s-au ocupat de organizarea referendumului a fost unul enorm, insa acest lucru s-a incadrat la capitolul sarcina de serviciu. In aceeasi ordine de idei, directorul Directiei Judetene de Statistica Salaj, Elena Muresan, a marturisit ca operatiunea de centralizare a datelor din teritoriu a durat doar 7 ore, ceea ce face ca sarcinia de serviciu amintita de presedintele BEJ sa fie dusa la capat in timp optim.

Pentru organizarea referendumului din 19 mai s-a primit o alocatie bugetara de 7,3 miliarde de lei, din care, practic, am cheltuit doar jumatate. Recunosc ca am incercat sa fim cat mai zgarciti in ceea ce priveste cheltuirea banului public, a mai adaugat prefectul Andrei Todea. In fine, reprezentantul Guvernului in teritoriu a tinut sa sublinieze ca Institutia Prefectului Judetului Salaj, ca institutie direct implicata in organizarea si desfasurarea referendumului, a pastrat cu sfintenie echidistanta.

Leave a Comment