Pentru traficanţii de droguri, sfârşitul lumii le-a adus sfârşitul libertăţii

Traficanţii de droguri prinşi în flagrant de procurorii sălăjeni, în timp ce încercau să vândă canabis unui investigator sub acoperire, într-o staţie de carburanţi din municipiu, au fost băgaţi la arest. Instanţa s-a pronunţat la finele lunii trecute în cazul acestora, dispunând pedepse cu închisoarea şi amenzi penale.
Cinci inculpaţi, toţi din judeţul Satu Mare, au fost trimişi în judecată şi condamnaţi, în data de 12 decembrie 2012 (n.r. când cercetătorii anunţau sfârşitul lumii), pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri. Potrivit soluţiei date de judecătorii sălăjeni, Eugen Marian D., de 23 de ani, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare şi la o amendă penală de 500 de lei pentru comiterea infracţiunii de deţinere de droguri pentru consum propriu. În cazul inculpatul B. Attila Zsolt, în vârstă de 28 de ani, instanţa a aplicat pedeapsa de şase luni de închisoare cu executare în regim de detenţie, la care se adaugă 300 de lei amendă penală. Din pedepsele aplicate acestora se reţine perioada arestării preventive începând cu luna septembrie şi până la pronunţarea sentinţei. În acest dosar a fost comdamnată şi o minoră, Mirela Gesica C., în vârstă de 16 ani, de altfel prietena inculpatului Eugen Marian, la şase luni de închisoare cu suspendare şi 300 de lei amendă penală.
Un alt condamnat este inculpatul Dumitru Vlad P. Acesta a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi o amendă penală de 500 de lei. Daniel Mihai P., al cincilea inculpat în dosar a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu executare în regim de detenţie.
Judecătorii sălăjeni au mai dispus confiscarea cantităţii de 1,1 grame canabis, cumpărată de investigatorul sub acoperire în datele de 1 iunie şi 6 august a anului trecut, precum şi a cantităţii de 17,2 grame de rezină de canabis găsită la ultima intervenţie a procurorilor în maşina inculpatului Eugen Marian D.
Pe lângă drogurile şi sumele de bani confiscate de la traficanţi, instanţa a dispus reţinerea următoarelor bunuri folosite la cântărirea, prepararea şi pregătirea ţigărilor cu substanţe stupefiante găsite în geanta inculpatei Mirela Gesica C. cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi înaintate instanţei de judecată odată cu dosarul cauzei: un cântar electronic de mare precizie, fără marcă, de culoare argintie cu alb, în stare de funcţionare, un cuţit mic de culoare argintie, cu mâner de culoare maro, cu inscripţia „rostfrei” şi o cutie de hârtie cu un cilindru de hârtie în interior pe care scrie „Rolls Smoking Brawn”. Sentinţa a fost cu drept de apel.

Vindeau canabis sălăjenilor

Reamintim că trei dintre sătmărenii au fost prinşi, la începutul lunii septembrie, în timp ce încercau să vândă droguri unui investigator sub acoperire. Procurorul Dan Bubuiug, din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, sub coordonarea căruia a fost organizat flagrantul, ne-a declarat activitatea infracţională a sătmărenilor a fost atent urmărită înde-aproape de către procurori, încă din luna iunie a anului trecut. „Trei persoane din judeţul Satu Mare au fost identificate în staţia de carburanţi OMV, lângă sediul Casei de Pensii Sălaj, în timp ce încercau să vândă rezină de cannabis, respectiv haşiş, unui investigator sub acoperire. Ca urmare a investigaţiilor efectuate, asupra acestora au fost găsite o bucată de haşiş de 17 grame şi câteva doze mai mici, în greutate totală de circa 4 grame, precum şi un cântar electronic de precizie, cu care cântăreau marfa pentru vânzare”, a declarat Dan Bubuiug.
Potrivit sursei citate, drogurile au fost descoperite asupra inculpaţilor, precum şi în maşina acestora, un autoturism marca Audi A4 cu numere provizorii. Cântarul electronic, dar şi câteva foiţe pentru ţigări au fost descoperite asupra minorei de 16 ani, din Satu Mare, prietena unuia dintre dealeri. Maşina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor în acest caz.
Cei doi tineri au fost arestaţi preventiv până la finalizarea cauzei pe rolul instanţei de judecată, minora fiind cercetată în stare de libertate. Procurorii au continuat investigaţiile în acest caz, identificând alte două persoane care făceau parte din reţeaua de traficanţi de droguri. Şi acestea au fost prezentate instanţei pentru arest preventiv, însă judecătorii au dispus cercetarea lor în libertate.

Leave a Comment