Amanarea alegerilor

Amanarea alegerilor – bani aruncati pe apa sambetei

Anuntat cu surle si trambite pentru 13 mai, scrutinul pentru alegerile europarlamentare la data stabilita nu mai este un lucru atat de sigur pe cat s-a dorit sa fie. Jocurile de culise, mai precis interesele anumitor politicieni, cotati la ora actuala destul de slab in sondajele de opinie, arunca banii contribuabililor pe apa sambetei. Pana in acest moment, la nivel national, pentru pregatirea europarlamentarelor, s-au investit sume considerabile de bani. In cazul amanarii datei stabilite pentru desfasurarea scrutinului alegerilor pentru Parlamentul European, putem spune ca o astfel de decizie ar face obiectul unei atitudini impertinente fata de sperantele, nervii si banii romanilor. Sa nu mai luam in discutie imaginea Romaniei, si asa destul de sifonata in esenta ei…

Nu cu mult timp in urma, prefectul de Salaj, Andrei Todea, a subliniat in cadrul unei conferinte de presa ca, desi exista o serie de speculatii rautacioase cu privire la amanarea datei de desfasurare a alegerilor europarlamentare, un lucru este cert, si anume: Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc la data stabilita, si anume in 13 mai 2007. (…) Deja, pentru primii pasi pe care trebuie sa-i facem in organizarea acestor alegeri, au fost cheltuite sume importante. Ca urmare, orice fel de amanare a datei alegerilor ar duce la pierderea investitiei facute pana in acest moment. Insa, cu toate ca inca isi mai pastreaza o anumita doza de optimism, in aceste zile, reprezentantul Guvernului in teritoriu nu mai pare atat de convins ca data fixata pentru desfasurarea alegerilor europarlamentare va fi respectata. Motivul este unul cunoscut si, in acelasi timp, destul de complex: primul ministru Calin Popescu Tariceanu incepe sa bata in retragere. Mai mult de atat, liderul liberalilor si democratilor europeni, Graham Watson, a declarat de curand ca, intr-o discutie avuta la Bruxelles cu premierul roman Calin Popescu Tariceanu, acesta i-a marturisit ca doreste sa amane data alegerilor pentru Parlamentul European. In acelasi context, premierul roman a precizat ca, personal, considera necesara amanarea datei alegerilor pentru Parlamentul European. Subiectul tergiversarii datei de desfasurare a alegerilor europarlamentare a fost abordat de Tariceanu si la intalnirea pe care a avut-o cu europarlamentarii romani. Deja, lucrurile incep sa prinda contur, desigur, in detrimentul interesului celor multi, atitudine care, pentru noi, palmasii, nu mai aduce nici un element de noutate…

Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea: Sunt reprezentantul Guvernului in teritoriu si, ca atare, voi respecta orice decizie luata de Executiv. In Salaj, tocmai pentru a ne incadra in timp, am declansat deja toate procedurile de achizitie, fiind deja fixate si datele pentru licitatiile aferente bunei desfasurari a alegerilor din 13 mai. Daca alegerile vor fi amanate, ce s-a cheltuit ramane bun cheltuit. Totusi, personal, nu cred ca data alegerilor va fi amanata. Ma bazez pe faptul ca toate procedurile se gasesc in faza finala. Pana la ceva concret, aceste speculatiile nu sunt altceva decat niste <>, in care am incetat de mult sa mai cred.

Presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc: Atata timp cat continua conflictul dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, organizand acum alegeri europarlamentare, este clar ca ar conduce la situatia in care toata campania electorala se va duce pe marginea acestui razboi. In aceste conditii, credem ca ar fi necesar ca alegerile sa se organizeze intr-un alt moment, in care se vor putea aborda teme legate strict de ceea ce vor face viitorii europarlamentari in Parlamentul European. In orice caz, acesta nu este un moment prielnic pentru aceste alegeri.

Presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula: Daca se constata ca nu se doreste renuntarea la anumite dezbateri, de alta natura decat cea privind alegerile pentru Parlamentul European, scrutinul pentru europarlamentare trebuie amanat.

Presedintele PD Salaj, Viorel Stanca: Amanarea alegerilor ar insemna o noua lipsa de credibilitate a Romaniei in fata Uniunii Europene. Democratii nu sunt de parere ca, in cazul in care alegerile europarlamentare ar fi amanate, procentul PD in castigarea scrutinului ar avea de suferit. Insa, ar fi un mare pacat, deoarece credibilitatea noastra in exterior ar avea mult de suferit. Vreau sa adaug ca sunt deceptionat atat de inconsecventa premierului Tariceanu, cat si de lipsa de curaj a liberalilor….

Leave a Comment