Navetistii, militantii si bisnitarii – varianta democrata

Navetistii, militantii si bisnitarii - varianta democrata

Referindu-se la recentele atacuri ale conservatorilor indreptate spre democratii salajeni, secretarul executiv al PD Salaj, Lucian Bode, a afirmat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca se vede nevoit sa raspunda unor astfel de provocari, cu toate ca si-a propus sa nu mai reactioneze: Desi am decis sa nu mai raspund la acest gen de instigari, atunci cand vad minciuni, ironie si prostie, simt ca trebuie sa pun lucrurile la punct. Ma refer la recentele afirmatii facute de deputatul Partidului Conservator, Petru Calian, care sustine ca organizatia salajeana a partidului lor s-a intarit si, mai mult de atat, i-a crescut… numarul de membri. Ce vreau sa va informez este ca, in momentul de fata, avem circa 600 de adeziuni, apartinand fostilor membri ai PC Salaj, si care au decis sa vina la PD. In aceeasi ordine de idei, Bode precizeaza ca, pentru a lamuri lucrurile, l-a invitat pe deputatul Calian la o discutie sau o dezbatere, in care sa se spuna lucrurilor pe nume, insa acest lucru a fost refuzat de parlamentar. In opinia secretarului executiv al PD Salaj, o astfel de atitudine este un motiv in plus pentru introducerea sistemului de vot uninominal: Am elimina, astfel, <>, care vin din Cluj pentru a ne spune noua cum stau lucrurile in Salaj.

Prezent si el la conferinta de presa, presedintele Organizatiei de Tineret a PD Salaj, Claudiu Barsan, a facut si el cateva comentarii pe marginea unor declaratii recente ale presedintelui PNL Salaj, deputatul Catalin Micula: Referitor la acuzatiile de demagogie indreptate impotriva PD, se poate observa ca, de la alegeri incoace, PD este singurul partid care a ramas consecvent proiectelor cu care a castigat increderea electoratului. Nu se poate spune acelasi lucru si despre PNL, care pe parcurs a abandonat o parte dintre aceste obiective, provocand astfel demisiile unora dintre cei mai competentii ministri – Mona Musca, Gheorghe Flutur, Mihai Razvan Ungureanu – si abandonand parteneriatul cu presedintele Traian Basescu in lupta anticoruptie. De altfel, rezultatul acestor atitudini politice se reflecta in sondajele de opinie, unde atat PD, cat si persoanele sustinute politic de partidul nostru, stau foarte bine.

Cat despre activitatea privind strangerea de semnaturi pentru listele europarlamentare, Lucian Bode sustine ca acest lucru s-a desfasurat prin metoda din casa in casa, cu ajutorul militantilor, procesul fiind aproape finalizat. Din targetul propus pentru Salaj, care era de 8.700 de semnaturi, potrivit secretarului executiv al PD, s-a ajuns la peste 20.000, motiv pentru care se poate spune ca ne-am realizat planul aproape 300 la suta. Totusi, spre deosebire de noi, PNL si PSD Salaj au strans aceste semnaturi prin persoane platite la numarul de iscalituri. Mai mult, pentru aceasta campanie, PNL a angajat tineri, majoritatea lor fiind elevi de liceu, a tinut sa precizeze Bode. Cu toate acestea, nici in curtea PD, lucrurile nu sunt chiar in regula, in conditile in care au existat semnale cum ca, in centrul municipiului Zalau, asa-zisii bisnitari s-ar fi ocupat de strangerea de semnaturi pentru listele partidului. Despre acest subiect, secretarul executiv al democratilor salajeni este de parere ca totul este perfect legal, atata timp cat bisnitarii au dreptul sa aiba o optiune politica, ei fiind incadrati in categoria <>. No comment.

Leave a Comment