Partidul Conservator vrea demiterea Guvernului Tariceanu

Partidul Conservator vrea demiterea Guvernului Tariceanu

Temele principale dezbatute in cadrul conferintei de presa organizate la finele saptamanii trecute de catre Partidul Conservator (PC) filiala Salaj, au fost legate de activitatea locala a partidului, dar si problemele stringente cu care se confrunta pe scena politica la nivel national. In ceea ce priveste activitatea locala a conservatorilor, vicepresedintele PC, deputatul de Cluj – Petru Calian, a afirmat ca organizatia a crescut ca numar si valoare, prin acapararea de oameni noi si valorosi. Partidul nu a tradat sfera IMM-urilor si se lupta pentru acele proiecte care sa stimuleze intreprinderile mici si mijlocii din Romania, a mai afirmat parlamentarul.

Pe de alta parte, liderul conservator a reamintit faptul ca, in urma demiterii vechii conduceri ce a avut loc la finele anului trecut, presedintele interimar al filalei PC Salaj este Vasile Ardelean, in timp ce Gelu Seichea ocupa scaunul de prim-vicepresedinte. Perioada interimatului va dura 6 luni, dupa care, in cadrul unei sedinte a Comisiei Judetene se va decide presedintia propriu-zisa. Totodata, deputatul a mai adaugat ca s-a inceput deja actiunea pentru strangerea de semnaturi in vederea sustinerii candidatilor partidului pentru Parlamentul European. Partidul Conservator are pe rol, in momentul de fata, doua proceduri legale sau mai putin legale, respectiv 2 referendumuri. Primul, cel legal, are drept obiect suspendarea presedintelui Romaniei Traian Basescu, iar cel de-al doilea se refera la referendumul pus la cale de acesta.

Calian a mentionat faptul ca, la nivel national, partidul a inregistrat o mare victorie, fiind vorba de promovarea motiunii simple indreptata impotriva Ministrului Justitiei, Monica Macovei. Monica Macovei trebuie suspendata din functia pe care o detine. Aceasta a mintit electoratul din Romania, derutand inclusiv reprezentantii Comisiei Europene si a cancelariilor europene. Aceasta nu facut o reala reforma in justitie, iar pe parcursul a doi ani de zile a avut un singur proiect de lege. A condus Ministerul atat dupa bunul ei plac, cat si sub comanda presedintelui tarii, Traian Basescu, prin 30 de Ordonante de Urgenta. Calian l-a mai atacat pe ministrul Macovei spunand ca a avut nerusinarea sa nu participe la 5-6 sedinte organizate de Consiliul Superior al Magistraturii, dar ca aceasta a incasat indemnizatia de sedinta, incalcand legea. Si-a insusit, astfel suma de 100 de milioane de lei vechi, bani iliciti si nemunciti. Din acest motiv, nu poate acum sa afirme ca este corecta si ca a facut reforma, pentru ca nu este adevarat.

In fine, in cadrul conefrintei de presa, Petru Calian a facut cunoscut faptul ca Partidul Conservator va initia o motiune de cenzura pentru demiterea Guvernului Tariceanu. Presedintele Romaniei, Traian Basescu a incercat sa se dezica de Brevet ca sa mai arunce praf in ochii lumii, prin acuzatiile aduse acelor parlamentari care au initiat legea conform careia erau scutiti de la plata micii producatori de bere din Romania, mai exact 14 la numar. Patru din cei sase initiatori ai proiectului de lege sunt membrii PD, a opinat deputatul de Cluj. In opinia sa, in loc sa-si ceara scuze Parlamentului, pentru felul in care s-a comportat, confundand Parlamentul cu un vapor, Basescu a venit sa sustina ca ar vrea referendum. De fapt, a incercat sa distraga atentia opiniei publice de la adevaratele probleme, invocand cea mai penibila motivatie pentru organizarea acestui referendum, si anume, votul uninominal. Traian Basescu a dat dovada de lasitate invocand referendumul.

In data de 25 februarie, Partidul Conservervator va organiza o sedinta a Consiliului National, in cadrul careia, cel mai probabil, se va anunta lista definitiva a candidatilor la parlamentul european.

Leave a Comment