Trei sălăjeni au bătut o bătrână pentru 1.300 de lei

Doi localnici din Băbeni au fost băgaţi după gratii, pentru 29 de zile deocamdată, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate după ce, vineri, au bătut cu bestialitate o bătrână din satul Poieniţa, pentru o tâlhări. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că o femeie şi doi bărbaţi au pătruns în locuinţa bătrânei de 75 de ani în noaptea de vineri spre sâmbătă, forţând uşa casei. Cum bătrâna locuia singură, pentru cei trei nu a fost deloc greu să o înghesuie în colţuri, să o lovească din greu cu pumnii şi să o ameninţe cu un cuţit pentru a o determina să le micile economii. Speriată de moarte, bătrâna le-a dat cei 1300 de lei pe care îi avea strânşi pentru zile negre, iar după ce tâlharii au părăsit locuinţa, femeia a căutat ajutor la vecini. „Deşi victima nu a putut oferi nicio informaţie care să poată duce la identificarea autorilor, poliţiştii au acţionat cu operativitate şi, în mai puţin de 24 de ore, au ajuns la trei persoane suspectate de comiterea acestei tâlhării: Claudiu R., de 34 ani, Florina R., de 34 ani, şi Alin L., de 33 ani, toţi din Băbeni. Cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Jibou, cu propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie şi violare de domiciliu, instanţa de judecată emiţând mandate de arestare preventivă provizorie pentru 29 de zile, pe numele primilor doi. Cel de-al treilea este cercetat în libertate pentru complicitate la cele două infracţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt. Din prejudiciul cauzat femeii tâlhărite, poliţiştii au recuperat aproximativ 1.200 de lei.

Potrivit sursei citate, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, populaţia este sfătuită să acorde un plus de vigilenţă atât în privinţa bunurilor şi sumelor de bani, cât şi a persoanelor care bat la uşi şi pe care lasă în case. Ţineţi în permanenţă uşa încuiată şi asigurată cu lanţul de protecţie. Verificaţi identitatea vizitatorilor; evitaţi să deschideţi la oricine (chiar dacă este femeie, copil sau persoană în vârstă care solicită ajutor) şi evitaţi să deschideţi uşa diferiţilor vânzători ambulanţi sau persoanelor care spun că vin pentru verificări în apartament. Trebuie să verificaţi legitimaţia de serviciu sau ordinul de executare a lucrării şi fiţi precauţi cu cunoştinţele ocazionale şi evitaţi invitarea lor în casă ori discuţiile despre bunurile ori sumele de bani pe care le deţineţi în apartament. De asemenea, evitaţi să spuneţi necunoscuţilor sau cunoştinţelor ocazionale că locuiţi singuri/singure, iar dacă plecaţi pentru o perioadă mai mare de acasă, lăsaţi cheile casei doar persoanelor de foarte mare încredere”, a spus Tincuţa Dumuţa.

Potrivit sursei citate, este recomandat să nu fie lăsate în uşă bilete de genul: “vin imediat!” ori cheia sub preşul de la uşă sau în ghiveciul cu flori, cheile trebuind păstrate în acelaşi loc cu actele personale. Pentru cei care au publicat dorinţa de a vinde casa sau un obiect anume, IPJ recomandă permiterea intrării în apartament numai între anumite ore, în prezenţa unei rude sau a altei persoane de încredere pentru a nu rămâne singur/singură cu cumpărătorul.

One Thought to “Trei sălăjeni au bătut o bătrână pentru 1.300 de lei”

  1. romulus

    de ce nu le da-ti numele intreg la infractori se stie oricum ca is lingurari sau lacatusi adica rromei .Pacat de vechea militie inainte de ai duce la zdup le-ar fi dat ce merita o bataie bune

Leave a Comment