După Bucureşti şi Ploieşti, joi a venit rândul Zalăului să fie gazda lansării volumului “Medierea, o perspectivă psihologică asupra soluţionării conflictelor”, scrisă de britanicii Freddie Strasser şi Paul Randolph.
Volumul, editat în România de către Şcoala de Formare în Mediere “Mugur Mitroi”, este destinat atât profesioniştilor în mediere, cât şi oamenilor de afaceri, psihoterapeuţilor şi studenţilor. Lucrarea a fost prezentată în Sala de lectură a Bibliotecii “I.S. Bădescu” Sălaj, de către Mugur Mitroi, preşedintele Uniunii Centrelor de Mediere din România. “Cartea reprezintă rezultatul muncii unui avocat şi a unui psiholog. Este produsul lor de sinteză, prin care autorii demonstrează că medierea constituie o procedură prin care oamenii găsesc soluţii pentru stingerea unui conflict fără a mai apela la lege şi instituţii, ci doar asistaţi şi sprijiniţi de un mediator. De asemenea, lucrarea arată că toate conflictele pe care le regăsim în societatea au în spate mecanisme ce vin din zona psihologică”, a precizat Mitroi.
Acţiunea de joi a fost organizată de către Asociaţia “Centrul de Mediere Sălaj”, organizaţie profesională ce îşi propune să-i ajute pe sălăjeni în rezolvarea conflictelor în afara sălilor de judecată, reducând costurile de bani, timp şi stres, într-un cadru confidenţial şi profesional.