Gheorghe Flutur: Electoratul Aliantei a fost tradat de conducerea PNL

Gheorghe Flutur: Electoratul Aliantei a fost tradat de conducerea PNL

Vreau sa anunt oficial faptul ca Mihai Neag este liderul grupului de initiativa al PLD Salaj. Asta, ca sa nu mai existe nici un fel de suspiciuni pe aceasta tema…, a tinut sa precizeze fostul ministru al Agriculturii, senatorul Gheorghe Flutur, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Zalau, la finele saptamanii trecute. Abordand alte subiecte, ceva mai interesante, Flutur a precizat ca, la nivel national, dar si judetean, exista o conducere interimara a PLD, aceasta fiind cea mai buna solutie, pana la inregistrarea noii formatiuni politice in registrul partidelor. Fostul ministru a mai afirmat ca, in momentul de fata, PLD are la nivelul fiecarui judet grupuri de initiativa, similare – cel putin din punct de vedere al organizarii – cu cel din Salaj. Pana in prezent, din toate judetele, s-au strans peste 63.000 de semnaturi pentru infiintarea PLD, a subliniat vicepresedintele platformistilor.

Referindu-se la motivele care au stat la baza nasterii PLD, Gheorghe Flutur a facut cunoscut faptul ca, in perioada in care era membru PNL, a incercat din rasputeri sa-i aduca inapoi in partid pe membrii liberali dizidenti, personalitati aruncate afara din sfera PNL, fara nici un motiv. In atari conditii, putem spune ca, din cauza faptului ca <> (n.r. – PNL) era nedemocrat, s-a nascut PLD. Cu toate acestea, este regretabil ca s-a ajuns aici, spune senatorul.

Cat despre faptul ca unii analisti politici, mai mult sau mai putin avizati, sustin ca PLD ar fi un satelit al PD, Flutur considera ca la baza acestor afirmatii nu stau decat niste minciuni rautacioase: Faptul ca se speculeaza ideea potrivit careia suntem satelitul PD, este vorba doar de un lucru rautacios, o minciuna. Cu PD, recunosc, avem o relatie politica foarte corecta, constructiva si-atat… Alaturi de democrati, nu facem altceva decat sa ne implinim dorinta de consolidare, prin proiecte, a politicii de centru-dreapta. Dupa ce vom reusi sa consolidam partidul, intentionam sa pornim o ampla actiune de reconstructie a tarii, alaturi de PD, pe durata nedeterminata.

Mai departe, Gheorghe Flutur apreciaza ca, pentru binele Romaniei, in primavara acestui an, ar trebui demarate alegeri anticipate. Pentru binele tarii, nu cred ca premierul Calin Popescu Tariceanu trebuie sa mai reziste in fruntea Guvernului, decat pana in luna martie a acestui an. Mai mult, se vede cu ochiul liber ca relatia din Alianta, dintre PNL si PD, nu este una eficienta pentru tara. In mod clar, Alianta inca mai functioneaza din inertie. Se stie ca electoratul liberal, dar si cel al Aliantei, a fost tradat de actuala conducere a PNL. In acest context, consider ca avem nevoie de alegeri anticipate, a incheiat liderul platformist.

Leave a Comment