Conservatorii salajeni iau si ei o… pozitie

Dupa ce au amenintat in repetate randuri ca vor parasi corabia Coalitiei, duminica, in cadrul sedintei Biroului National, reprezentantii Partidului Conservator au votat pentru iesirea de la guvernare – subiectul abordat de conservatorii salajeni, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Gelu Seichea, vicepresedintele PC Salaj, a sublinat faptul ca si delegatia din judetul nostru, prezenta duminica la Bucuresti, a impartasit opinia unanima, de altfel, ca partidul sa nu mai faca parte din arcul guvernamental.

Daca la nivel national, PC a declarat razboi atat PD, cat si politicii duse de Traian Basescu, se pare ca, pe plan local, conservatorii nu au nimic de impartit cu democratii, motiv pentru care Seichea nu prevede o deteriorare a relatiilor conservatorilor salajeni cu celelalte partide. Cu toate acestea, liderul PC, Dan Voiculescu, a ordonat excluderea oricarui fel de colaborare cu PD, manifestand totusi o anumita deschidere catre PNL si PSD.

Gelu Seichea a mai facut cunoscut faptul potrivit caruia conservatorii urmeaza sa voteze bugetul pentru 2007, cu conditia ca PNL si PD sa accepte propunerea legislativa privind reducerea TVA la 9 procente pentru produsele alimentare de baza, precum si proiectul de lege privind neimpozitarea profitului reinvestit. In fond, doleantele sau sperantele PC pe acest segment al aprobarii initiativelor legislative sunt aproape utopice, atata timp cat acesta a fost si principalul motiv invocat, pentru care conservatorii au decis iesirea de la guvernare si trecerea in randul partidelor aflate in opozitie.

Leave a Comment