Noi nu vindem partidul PD-ului

Pentru a aduce unele clarificari cu privire la intalnirea taranistilor care a avut loc de curand la Badacin, presedintele PNTCD Salaj, Virgil Turcas, a organizat, ieri, o conferinta de presa. Printre altele, am fost informati ca sedinta penetecedistilor a fost una desfasurata intr-un mare secret, ca urmare a unor… probleme delicate cu care se confrunta partidul. Intalnirea de la Badacin a fost una care a avut loc la initiativa organizatiei judetului noustru. Datorita faptului ca PNTCD se afla, azi, intr-o perioada delicata, am considerat ca ar trebui organizat un astfel de moment, care sa relanseze partidul pe scena politica romaneasca, spune Virgil Turcas. Tot el ne marturiseste ca, din pleiada de invitati prezenti la Badacin, au facut parte: Gheorghe Ciuhandu, Vasile Lupu, Victor Ciorbea, Doina Cornea, Radu Sarbu, Remus Opris si altii. Una dintre concluziile intalnirii noastre a fost aceea ca, la Congresul PNTCD, din ianuarie 2007, partidul trebuie sa fie intarit si, totodata, apt pentru a intra in competitia privind alegerile europarlamentare, marturiseste liderul taranistilor salajeni. Atingand punctul culminant al concluziilor, Turcas face cunoscut faptul ca PNTCD Salaj nu este de acord cu vinderea partidului catre PD. Este, daca vreti, cel mai important subiect cu care se confrunta taranistii la aceasta ora, element care duce la probabilitatea incropirii unei aliante intre PNTCD si PD pentru participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare de anul viitor. Recunosc existenta, in partid, a doua curente. Unul este minoritar, care doreste sa imbratiseze ideea de a merge pe liste comune cu democratii. Celalalt, in care se regasesc majoritatea membrilor de marca din partid, nici nu se gandesc la acest aspect. Cu toate acestea, sustin ca PNTCD Salaj nu isi va asuma acest lucru. Noi nu ne vindem partidul, incheie subiectul liderul taranist.

Pe de alta parte, facand unele aprecieri pe marginea ultimelor evenimente din spectrul politic, Virgil Turcas precizeaza ca, din punct de vedere moral, PNTCD este alaturi de PNL, pentru ca si noi am trecut prin astfel de momente de criza. Acest plan diabolic, de distrugere a partidelor istorice, este pe cale sa atinga apogeul. Totusi, acest lucru nu se va implini, este de parere presedintele PNTCD Salaj, care considera ca toate sforile sunt trase de la Palatul Cotroceni, de presedintele Traian Basescu.

Ultimul subiect dezbatut in cadrul intalnirii taranistilor salajeni cu presa a avut in prim plan modul in care sunt organizate, in judetul nostru, evenimentele legate de Ziua nationala a Romaniei. Asistam la un moment tragic, cand un astfel de eveniment este organizat doar prin prisma intereselor. Consideram ca, din punct de vedere al moralitatii, evenimentele organizate in Salaj, si care sunt dedicate <>, ar fi trebuit sa aiba loc la bustul lui Iuliu Maniu. Toate aceste tertipuri, sunt, practic, niste mecanisme draconice, oamenii fiind spectatorii unei regii prin care se intentioneaza confiscarea istoriei acestui neam, conchide Virgil Turcas.

Leave a Comment