Activitatea conservatorilor salajeni risca sa lancezeasca

Activitatea conservatorilor salajeni risca sa lancezeascaConferinta Judeteana a Partidului Conservator ce a avut loc duminica, 15 octombrie a avut ca puncte pe ordinea de zi, darea de seama privind activitatea Filialei Salaj a PC pe perioada interimatului, prezentarea programului de activitate, prezentarea raportului Comisiei de Cenzori, al Comisiei de Etica, litigii si petitii, si al Comisiei de validare, dupa care s-a trecut la alegerea organelor de conducere.

Intrunirea l-a avut ca mediator pe Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, care a declarat ca intentioneaza sa creeze un pol important de activitate PC in zona de nord-vest, pentru ca aceasta zona are un potential industrial nevalorificat. La remarca lui Precup Augustin, fondatorul filialei judetene a PC, actualmente membru al Comisiei de Etica, litigii si petitii, cum ca agricultura din judet este neglijata, lipsa specialistilor fiind acuta si ca acest domeniu reprezinta un gol unde conservatorii pot sa faca o regula, Seres a tinut sa rectifice, mentionand ca problemele acestei zone sunt la nivel industrial, iar agricultorii nu trebuie sa fie intr-un procent de 40 la suta, ci ar ajunge daca agricultura zonei N-V, inclusiv al Salajului, ar fi de 10 procente.

In legatura cu relativ recenta schimbare a numelui partidului, din Partidul Umanist Roman in Partidul Conservator si, implicit, schimbarile ce s-au impus, Seres a declarat ca s-au creat confuzii si ca avem colegi care au ramas umanisti, or pentru indeplinirea obiectivelor partidului de a atrage cat mai multi oameni de valoare si voturile scontate, trebuie sa munc easca mult la nivel organizatoric si informational, iar doctrina PC trebuie promovata (…); nu trebuie sa ne fie rusine ca PUR a fost numit pentru ca, desi avem foarte multe aspecte pozitive, nu suntem perfecti.

Dupa realegerea presedintelui interimar al conservatorilor salajeni, in persoana lui Ioan Mocan si dupa prezentarea proiectului PC pentru perioada urmatoare, Mocan a propus votarea acestuia, insa Seres a venit cu argumente pentru amanarea votului pentru urmatoarea Conferinta locala, pentru ca, spunea el, proiectul in momentul de fata trebuie definit, imbunatatit, aceasta necesitand timp, activitati si noi responsabilitati. El trebuie discutat in Consiliu, verificat, concluzionat, iar aceste conluzii verificate. Nu trebuie votat inaintea realizarii feed-back-ului.

Prin urmare, ceea ce Ministrul Economiei si Comertului a incercat sa transmita noii conduceri PC Salaj este de a nu se rezuma numai la vorbe, ci a se implica activ in viata politica locala pentru ca aici activitatea conservatorilor risca sa lancezeasca.

Leave a Comment