Amfiteatrul din Parcul central – refăcut în totalitate

 

Lucrările de reamenajare peisagistică a Parcului central municicipal Zalău sunt realizate 42 la sută, în prezent echipele firmei constructoare insistând pe refacerea amfiteatrului şi a fundaţiilor. Lucrările sunt în grafic şi aşteptăm ca reamenajarea, modernizarea parcului să aducă bucurie zălăuanilor, o dată cu finalizarea lor , a declarat primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.

Potrivit sursei citate, pasul următor este amplasarea stâlpilor, a grinzilor şi a arcurilor pentru susţinerea învelitorii. Scările care fac legătura între centrul oraşului şi strada Kossuth au fost realizate şi se lucrează la finisaje şi borduri, situaţia fiind asemănătoare şi în ceea ce priveşte fântânile arteziene şi teresa de şah. Până în acest moment, a fost finalizată aleea pentru ciclişti, iar la aleea principală şi aleile secundare lucrările sunt executate 40 la sută, respective 95 la sută. De asemenea, sunt realizate plantările şi transplantările de arbori şi arbuşti, panoul de alpinism, arcarea aferentă parcului – în totalitate, şi a fost amenajat aproape în totalitate spaţiul destinat animalelor de companie.

În cadrul aceluiaşi proiect de reamenajare peisagistică este inclusă extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat, a fântânii arteziene, realizarea a patru cişmele stradale şi a unei cascade. Întregul spaţiu va beneficia de reabilitare şi extindere a împrejmuirii.

Nu au fost uitaţi nici împătimiţii calculatorului, astfel că ei vor putea accesa internetul din parc, pentru că acolo vor fi montate două antene wireless cu echipament outdoor.

Valoarea proiectului este de 4,7 milioane de lei, din care majoritatea sumei este asigurată prin Programul Operaţional Regional, contribuţia proprie a administraţiei locale fiind de aproximativ 77.000 de lei.

Potrivit primarului, acest proiect „vine în întâmpinarea solicitărilor şi a nevoilor cetăţenilor”. „La finalul lucrărilor parcul central va fi cu siguranţă un punct de atracţie, pentru că aspectul şi funcţionalitatea zonei vor avea mult de câştigat. Acest proiect face parte din strategia de modernizare a zonei centrale a oraşului”, a spus Radu Căpîlnaşiu.

Proiectul prin care Primăria Municipiului Zalău modernizează Parcul Central se numeşte „Amenajarea peisageră a Parcului Central Municipal Zalău”, iar lucrările propriu-zise au durată de execuţie de 21 de luni, urmând să fie încheiate anul viitor. Şantierul a fost deschis în martie 2011, însă demersuri în vederea reabilitării ecologice a zonei au existat din partea administraţiei locale zălăuane din 2008. În 2009, Consiliul Local a aprobat documentaţia tehnico-economică şi participarea Municipiului Zalău la proiect, iar în 2010, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a finalizat evaluarea proiectelor depuse. Acestei etape i-a urmat, în octombrie 2011, aprobarea finanţării şi începerea derulării proiectului.

5 Thoughts to “Amfiteatrul din Parcul central – refăcut în totalitate”

  1. radu

    o toaleta publica nu faci cacalnasiule ?

  2. Anonim

    ha ha ha da stiu ca am ras cu gura pana la urechi la comentariul de mai sus…tare, super tare ..de adevarat si necesar..printre altele!

  3. usl porcii

    buna treaba cu cacalnasiu, trebuie mentinuta

  4. dan

    E teatru, nu amfiteatru! Diferență mare!

  5. Anonim

    Speram ca tot parcul va fi accesibil carucioarelor (atat pentru persoane cu dizabilitati cat si pentru bebelusi). Si ar fi bine nu numai prin intrarea principala, ci si de langa scoala Gheorghe Lazar, partea spre bulevard. Toaleta publica este chiar necesara.

Leave a Comment