Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj, la 6 ani de activitate

Mihaela Oprea

Consiliul Judeţean al Elevilor Sălaj a organizat, joi, festivitatea de încheiere a anului de activitate 2011-2012, manifestarea având loc în sala festivă a Colegiului Naţional „Silvania” din Zalău. Cu această ocazie, CJE Sălaj a marcat împlinirea a 6 ani de la înfiinţarea acestei structuri reprezentative a elevilor din judeţul nostru.
În deschiderea evenimentului, a fost prezentat un film pentru descrierea activităţilor desfăşurate de elevi, prin implicarea în proiecte educaţionale şi umanitare. Preşedinta CJE Sălaj, Denisa Petric, a apreciat activitatea membrilor consiliului, precum şi a membrilor consiliilor şcolare, prezenţi la eveniment. Festivitatea de încheiere a anului de activitate a reprezentat un bun prilej pentru premierea elevilor, acordând dimplome de participare şi apreciere acestora. De asemenea, au fost acordate diplome şi profesorilor şi reprezentanţilor instituţiilor publice care i-au sprijinit în activităţile educaţionale.
Odată cu încheierea anului de activitate vor fi organizate, în luna noiembrie, noi alegeri ale conducerii CJE Sălaj.
CJE Sălaj a fost înfiinţat în februarie 2006, cu scopul de a antrena elevii să participe în luarea deciziilor care îi privesc în domeniul educaţiei pre-universitare. Scopul acestei structuri este: să reprezinte vocea elevului; să omogenizeze părerile elevilor, să identifice problemele şi să ofere soluţii adaptabile situaţiilor; să relaţioneze cu alţi elevi din alte judeţe pentru schimbul de experienţă; să deruleze proiecte cu caracter educativ care să vină în soluţionarea problemelor şi nevoilor elevului.

Leave a Comment