Numărul sălăjenilor nevoiaşi care vor primi ajutoare alimentare din fondurile Uniunii Europene a crescut cu 295 de persoane, după ce Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Sălaj a primit, zilele trecute, o nouă listă cei care îndeplinesc condiţiile impuse de către Guvern.
Într-o primă fază, pe lista celor care au dreptul la ajutoare alimentare din stocurile de intervenţie comunitară destinare categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România au fost cuprinşi 36.180 de sălăjeni. La scurt timp după ce o parte dintre produsele alimentare în cauză au ajuns în depozitele primăriilor, Guvernul a devenit mai darnic şi a suplimentat numărul de beneficiari. Ca urmare, încă 1.905 sălăjeni vor primi pachete cu alimente. Cu patru excepţii, ceilalţi sunt persoane fără un loc de muncă.
După încă două săptămâni, beneficiarilor li s-au adăugat încă 295 de sălăjeni, cu toţii pensionari, susţine Violeta Milaş, directorul DASPC Sălaj.
Fiecare din cele 38.380 de persoane nevoiaşe din judeţ va primi 16 kg de făină albă, două pungi de macaroane, 6 kg mălai, 6 pachete de biscuiţi, 6 kg de orez, 4 kg de zahăr, 7 litri de ulei, 1 kg de fasole boabe, două cutii de mazăre, 2 cutii de roşii în bulion şi o cutie de bulion, ne-a declarat Violeta Milaş, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Sălaj. Pentru un astfel de pachet s-au cheltuit 122 de lei, în urma licitaţiilor organizate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Dacă facem calculul în funcţie de preţul de magazin al aliementelor, valoarea ajutorului este mult mai mare.
Potrivit şefei DASPC Sălaj, valoarea totală a ajutoarelor aferente Sălajului se apropie de 4,5 milioane de lei.
În clasamentul pe localităţi, conduce, de departe, reşedinţa de judeţ, cu 5.224 de beneficiari, urmată de Jibou (1.394 persoane), Şimleu Silvaniei (1.360 persoane), Crasna (1.147 persoane), Valcău de Jos (901 persoane), Cehu Silvaniei (892 persoane), Bobota (877 persoane) şi Sărmăşag (796 persoane).
Deşi DASPC Sălaj a distribuit către unele primării o parte dintre produse – faină albă, fasole, orez, bulion, mazăre, mălai, biscuiţi – nicio autoritate locală nu a început să împartă alimentele. Toate invocă faptul că nu li s-au furnizat în întregime cantităţile necesare.
LA ILEANDA TREBUIE AVUT GRIJE DE CONSILIERUL DEMIAN CARE IN FIECARE AN A FURAT DIN PACHETE. ROG NU-I DATI PE MANA ASTFEL DE GESTIUNI. Nu este denigrare politica,se stie ca cu cativa ani in urma au fost trecuti toti consilierii pe lista de ajutoare,prin tehnica lui. Cred ca Ilendenii nu au uitat episodul.
in fiecare comuna din salaj sunt persoane care au nevoie de aceste ajutoare, dar sunt persoane care realizeaza un vent e 13oo lei adica pensie de cap pensie dse refugiat de 480 lei pensie dupa sot decedat plus pensie de handicap iar la multe persoane acest handicapnu exsista ei fac treburi gospodaresti tin porci vaci conduc autoturisme conduc tractoare iar domni de la primari nu fac aceste menntiuni in anchetasocialoa ba mai mult favorizeaza acestea sper sa va sesizati despre aest ffapt avind la dispozitie toate documentele decit buna vointa va trebuie sa va ajute dumnezeu