Zvonoteca

# De o vreme bună se chinuie mai marii de la Bucureşti să decapiteze o instituţie cu tangenţe agricole din judeţ şi nicicum nu le iese pasenţa. Şi-atunci ce şi-au zis miticii? “Ia să-l bombardăm zi de zi pe director cu controale, doar-doar îi găsim o hibă şi-l zburăm de pe fotoliu!” Cum socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă, controalele n-au dat roadele visate, directoraşul e încă în frunte, iar omul puterii mai are de aşteptat până preia scaunul.

# Doar un bulevard mare şi lat are urbea noastră, aşa că trebuie să-l împărţim frăţeşte cu toţii: cetăţeni, maşini şi… cornute. Sâmbătă, în zona industrială, oi multe, mândre şi cornute, au pus stâpânire pe bulevardul lui Mihai Viteazul, de ziceai că Zalăul îi şi piciorul de plai şi gura de rai.

# Colegii de la Grăieşul au cam chiulit, pare-se, de la orele de gramatică. Altfel nu ne explicăm cum de tocmai “profesioniştii” redacţiei au reuşit să dea cu regulile gramaticale de pământ într-un ditamai titlu de pe prima pagină. Pentru că suntem de treabă, le oferim gratuit prima lecţie: întotdeauna, dar întotdeauna, subiectul se acordă cu predicatul în număr şi persoană. Adică, dacă “găinăriile” vecinilor ţigani îs mai multe, atunci sigur îi ADUC la disperare pe sălăjeni. Dacă “găinăriile” erau numai una, atunci, şi doar atunci, îi ADUCE. Ei, Ano, Ano!!!

Leave a Comment