Producţia industrială realizată în primele opt luni ale acestui an de către agenţii economici sălăjeni s-a ridicat la 1,8 miliarde de lei, fiind în scădere cu 15,2 la sută faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, în parelel cu o creştere cu 0,3 procente pe total ţară. În ceea ce priveşte productivitatea muncii din industrie, aceasta este şi ea în scădere, cu 15,5 procente raportat la situaţia din intervalul ianuarie-august 2011.
Cifra de afaceri totală a societăţilor care activează în sectorul industrial s-a apropiat, în primele opt luni din 2012, de 2,3 miliarde de lei, înregistrându-se, astfel, un salt de 13 procente, faţă de creşterea de numai 3,4 la sută pe total ţară.
Activitatea de comerţ exterior din judeţ, în primul semestru, se concretizează în realizarea unui volum de export de 177 milioane de euro şi a unor importuri care însumează 132,2 milioane de euro. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, exportul s-a diminuat cu 9,3 procente, iar importul, cu 0,4 la sută.
Trei secţiuni de mărfuri deţin 88 la sută din valoarea totală, respectiv “materii textile şi articole din acestea”, “metale comune şi articole din acestea” şi “mărfuri şi produse produse diverse”. Ţările partenere situate pe primele patru locuri în derularea exporturilor din primul semestru au fost Italia (29,4 la sută din total exporturi), Germania (19,6 la sută), Statele Unite ale Americii (9,6 la sută) şi Canada (8,3 la sută).
La capitolul importuri, trei secţiuni deţin 67,7 la sută din total: “materii textile şi articole din acestea” (21,1 la sută), “metale comune şi articole din acestea” (20,3 la sută) şi “maşini, aparate şi echipamente electrice; aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile” (26,3 la sută). Pe primele trei poziţii în derularea importurilor în prima jumătate a anului s-au situat Italia (30 la sută), Germania (24,6 la sută), Ungaria (9,1 la sută) şi Polonia (8,7 la sută).