La ultima rectificare bugetară, sistemul sanitar sălăjean a primit 21 de milioane de lei

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj a primit în această săptămână rectificarea bugetară, suma alocată sistemului sanitar sălăjean ridicându-se la aproximativ 21 de milioane de lei. Majoritatea fondurilor vor ajunge către cele trei mari unităţi spitaliceşti din judeţ, anume Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Spitalele orăşeneşti din Şimleu Silvaniei şi Jibou.
Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, Marius Tăutu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna noiembrie va mai veni o rectificare, care va suplimenta sumele necesare pentru luna decembrie. „Rectificarea bugetară a adus sistemului sanitar sălăjean fonduri în valoare totală de aproximativ 21 de milioane de lei. Cea mai importantă sumă este acordată spitalelor din judeţ, respectiv 15.000 mii de lei. Fondurile alocate prin rectificarea bugetară vor fi repartizate în funcţie de clasificarea spitalelor, pentru decontarea serviciilor prestate de furnizori”, a declarat Tăutu. Potrivit sursei citate, suma alocată spitalelor la această rectificare bugetară ajunge pentru asigurarea costurilor aferente serviciilor din spitale până la finele anului.
Alte 3.500 de mii de lei au ca destinaţie asistenţa medicală din ambulatoriu, pentru medicamente. „Suma va putea acoperi necesarul doar până finele lunii noiembrie, deci va mai veni o rectificare în luna noiembrie, care va suplimenta sumele necesare pentru luna decembrie 2012, aşa cum se face în fiecare an”, a precizat directorul CJAS Sălaj.
Diferenţa de la suma iniţială este repartizată pe fiecare domeniu de activitate medicală, în aşa fel încât până la sfârşitul anului să nu existe probleme cu funcţionarea vreunui domeniu de activitate medicală. Marius Tăutu susţine că prin această rectificare bugetară, anumite domenii de activitate, comparativ cu bugetul final al anului trecut, au primit la această dată sume care depăşesc prevederile finale ale anului 2011.
Directorul Casei de Asigurări a mai spus că, în această lună, se vor vira sumele către furnizorii din centrele de permanenţă.

Leave a Comment