Pieton lovit de un şofer beat

O tânără în vârstă de 18 ani, din Zalău, s-a ales cu leziuni uşoare, marţi după-amiază, după ce a fost acroşată de un autoturism condus de un şofer beat. Din primele cercetări efecutate de poliţişti a rezultat că şoferul nu a adaptat viteza într-o curbă de pe strada General Ion Dragalina din municipiu.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că accidentul rutier a avut loc marţi, la ora 17.45, când A. Roland, de 21 de ani, din Zalău, în timp ce conducea autouturismul proprietate personală pe strada General Ion Dragalina din municipiu, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă a acroşat o tânără de 18 ani, care circula pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers. „În urma impactului, tânăra a fost rănită uşor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv, de 0,80 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi cea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o alcoolemie peste limita legală.
În aceeaşi zi, oamenii legii au oprit în trafic, în timpul executării serviciului de patrulare, un autoturismul la volanul căruia se afla Marcel L., de 21 de ani, din Supuru de Jos. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,45 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o alcoolemie peste limita legală.

One Thought to “Pieton lovit de un şofer beat”

  1. Attila

    Nu se precizeaza si faptul ca soferul dupa accident a parasit locul faptei?….

Leave a Comment