După patru ani,Phoenix Şimleu începe un nou „concert” pe prima scenă a voleiului românesc

Miercuri, ora 17, Sala Polivalentă din Piatra Neamţ
CVM LPS Piatra Neamţ – Phoenix Şimleu Silvaniei

Promovată în această vară în Divizia A1 de volei, Phoenix Şimleu Silvaniei va debuta miercuri după-amiaza în noul sezon, urmând să întâlnească, în prima fază a Cupei României, CVM LPS Piatra Neamţ. Primul duel dintre cele două echipe este programat la Piatra Neamţ, începând cu ora 17, în Sala Polivalentă.
Chiar dacă este o nou-promovată, Phoenix Şimleu Silvaniei a demonstrat la turneul de la Zalău că nu este o întâmplare faptul că după o pauză de patru sezoane a revenit în Divizia A1. Echipa pregătită de Mircea Abraham a învins cu scorul de 3 – 0 Dinamo Bucureşti şi cu scorul de 3 – 1 Steaua Bucureşti. Tehnicianul echipei şimleuane este încrezător înaintea partidei de la Piatra Neamţ. „Vom încerca să ne calificăm în faza următoare a competiţiei, pentru că echipa cu care jucăm este abordabilă şi de ce să nu facem o figură frumoasă şi în Cupa României. Sunt mulţumit atât de libero-ul pe care l-am adus, cât şi de ceilalţi jucători. Băieţii au un moral ridicat şi sperăm să realizăm cât mai mult în noul sezon atât în Cupa României, cât şi în campionat”, ne-a declarat Abraham.
De cealaltă parte, antrenorul formaţiei nemţene, Dan Gavril, spune că pentru jucătorii săi, meciul de meircuri nu va fi deloc uşor, chiar dacă adversara este o nou-promovată. „Şimleul a făcut câteva transferuri importante în această vară şi se pare că este o emulaţie bună la această oră, la echipă. Noi, la fel ca în anii trecuţi, am făcut pregătire pe plan local. Am participat până acum la două turnee, unde am jucat 28 de seturi. Sper să ne calificăm mai departe. În meciul din Cupa României vom vedea nivelul la care suntem în acest moment, după care vom încerca să putem la punct ceea ce mai e nevoie până la începerea campionatului, petru că în primele două etape vom avea două meciuri , cu Tomis Constanţa şi cu Remat Zalău”.
În cadrul primei etape a Cupei României vor mai avea loc partidele: Steaua Bucureşti – Ştiinţa Explorări Baia Mare, CSM Agronomia Bucureşti – „U” Cluj.
Partidele retur sunt programate sâmbătă, 29 septembrie.

Leave a Comment