Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” pregătește un nou proiect. Intitulat „Armonii interioare, cu psiholog Roxana Darolți”, acesta reprezintă o inițiativă menită să contribuie la educația continuă și la bunăstarea tuturor membrilor comunității. Vârsta și statutul social nu au limite. Cu atât mai mult, nu vot lipsi atelierele și workshopurile lunare de dezvoltare personală, axate pe o serie de tematici de interes public. Cu siguranță acestea vor fi utile pentru persoanele dornice de a-și îmbunătăți starea de bine și de a se cunoaște mai mult, după cum transmit reprezentanții bibliotecii.
„Ne dorim să fim un spațiu deschis pentru toată comunitatea”
Biblioteca este un spațiu dedicat întregii comunități, unde cunoașterea și resursele nu sunt limitate doar la cărți, după cum a precizat Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj: „Ca bibliotecă, ne dorim să fim un spațiu deschis pentru toată comunitatea, un loc în care cunoașterea și resursele nu se limitează doar la cărți, ci se extind și la experiențe care pot transforma vieți. Atelierele și workshopurile pe care le vom organiza, lună de lună, sunt menite să sprijine fiecare participant să se înțeleagă mai bine pe sine, să își gestioneze eficient emoțiile și să își creeze un stil de viață mai armonios și mai echilibrat. Îi mulțumim Roxanei Darolți pentru implicare și pentru deschiderea de a împărtăși cunoștințele și experiența sa valoroasă cu noi.”
Fiecare sesiune de întâlniri va oferi instrumente valoroase pentru o viață mai echilibrată și împlinită. Gestionarea stresului, creșterea încrederii în sine sau chiar îmbunătățirea relațiilor cu copiii sau adulții vor fi aspecte valorificate în cadrul întâlnirilor. Atelierul „Eu, tu și spațiul dintre noi” dă startul inițiativei. Acesta va avea loc marți, 28 ianuarie, începând cu ora 16.30, la Secția Tineri&Adulți din cadrul Bibliotecii Județene. Intrarea este liberă, în limita disponibilității locurilor.
Despre Roxana Darolți
Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie în 2019, aceasta a urmat Masterul de Psihologia Sănătății Publice și Clinice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În paralel s-a înscris la Școala de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, iar în 2021 a absolvit și Modulul Psihopedagogic.
Și-a deschis propriul cabinet de psihologie în 2022 și a început specializarea ca Psiholog Clinician, urmând o supervizare de doi ani de zile desfășurată într-un spital de Psihiatrie din Cluj-Napoca. A lucrat cu o multitudine de cazuri (depresie, anxietate, schizofrenie, demențe, fobii, anxietate generalizată, tulburări de comportament, retard mental, tulburări de personalitate, dependențe de alcool etc.), iar în 2023, s-a înscris la Școala de Psihoterapie Pozitivă, care se desfășoară pe parcursul a cinci ani.
A urmat cursuri de formare profesională: Terapie prin joc, Pregătirea pentru schimbare – Intervenții motivaționale în consumul de substanțe psihoactive, curs realizat de către Asociația Catharsis, Tehnici de Logopedie, susținut de Asociația Confident. Ulterior, s-a focusat pe formarea profesională în Analiza comportamentală aplicată în TSA (Tulburare de spectru Autist).