Daniel Săuca
Cum sunteți? Bine ați revenit în haos! Haosul românesc, fain, mândru. Într-un fel, și prilej de distracție, mă rog, măcar de zâmbete amare. Gigi Becali se dezice de Călin Georgescu: „El e pe dinafară și cu credința. Și nu doar asta, cu tot. Unul să bată câmpii așa nu am văzut în viața mea. Mi-e rușine acum de ce am zis atunci. Nu îmi dau seama cum am putut să spun așa lucruri. Dacă nu le spun… eu trebuie să îmi repar acum greșeala. L-am văzut că e patriot, dar după ce a început să vorbească, Doamne ferește!… Și apa, că ne îmbogățim…Eu cred că are o problemă…” (gsp.ro). Oare câți au o „problemă”? Mă rog, să nu exagerăm. Cum ar trebui să arate, să fie noul președinte al României? „Dragoș Sprânceană, despre o posibilă candidatură la președinție: România ar trebui să aibă un om de afaceri la cârmă, ca să aibă profit” (antena3.ro). Sau un profesor? Cătălin Avramescu: „O spun clar și o spun ca profesor de Științe Politice. Am constatat cu stupoare că la noi au revenit anii 30. Însă, comparând realitatea de azi cu acea perioadă, acum ne aflăm într-un pericol și mai mare” (adevarul.ro). Oare? Mare, mare scandal: „Florian Bichir: Potrivit unor documente CNSAS, mama lui Călin Georgescu a fost membră a Mişcării Legionare şi a făcut parte din «Cuibul Nicolae» / Daniel Funeriu îi cere lui Călin Georgescu să îşi facă publică poziţia referitoare la legionarism” (news.ro). Între timp, curg în continuare sondaje: „Fostul candidat independent Călin Georgescu ar obține 38 la sută dintre voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, dacă acesta s-ar desfășura duminica viitoare, arată un sondaj Avangarde, realizat în perioada 10 – 16 ianuarie 2025. La diferență de 13 procente de prima poziție se află Crin Antonescu, urmat de Nicușor Dan. În ce privește turul doi, Georgescu ar câștiga la limită funcția de președinte al României” (digi24.ro). Cam despre asta e vorba, prieteni ai rubricii de față. Dacă va candida, cine îl poate învinge pe Georgescu?
Jiji vorbește pe lângă, când te critică Becali efectul e invers. Călin nu poate fi învins decât într-un singur fel, prin interzicerea candidaturii. Sunt sigur că cei de la ccr vor fi la datorie, ăștia se pretează la orice pt a-și menține veniturile faraonice și pensiile speciale nerușinate și sfidătoare !
Sunt cinci milioane de pensionari contribuțivi nemulțumiți cărora guvernul recent le-a taiat pensiile. Majoritatea dintre aceștia vor vota antisistem. Este ușor de intuit unde vor merge aceste voturi.
@ 08:21. Ești dovada vie că Becali l-a nimerit bine pe idolul tău mesianic, bull’s-eye în „specialitatea” sa agronomică de „doctor în pedologie” când a a zis că „bate câmpii”!
De ce ți-e frică nu scapi !
” 10>39. Bea apă. Conține informație.
[…] eu trebuie să îmi repar acum greșeala. L-am văzut că e… Articolul Mama lui Ștefan cel Mare. Alte fragmente din haos apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]
Pentru cel de la 8,21:
Candidatul respectiv (Călin Georgescu) poate fi învins la urnă, prin voturi mai multe acordate unui candidat mai bun. ȘI TREBUIE ÎNVINS LA VOT, NU PRIN HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ! Fără sentință de condamnare definitivă, nu-l poți împiedica să candideze.
Corect, căcărău nu e candidatul să-l bată pa Călin!
Petru cel de la 8,49
Pensiile nu au fost tăiate! NU AU FOST INDEXATE. E o diferență semnificativă. Decât să se dea pensii indexate (mărite) din împrumut, mai bine să nu se dea. (Și nici salariile bugetare nu se măresc, tot din acest motiv.) Că datoriile statului vor fi plătite tot de noi, prin impozite și taxe mărite. (În schimb au fost „tăiate” salariile în 2008 – micșorate cu 25 de %. Și nu am murit.) Că dacă Statul Român intră în faliment, va fi și mai rău. (De altfel bătrânii știu ce înseamnă să-ți strângi cureaua.) Că falsul mântuitor (C.G.) nu le vaîndulci viața nici lor și nici nouă!
Au fost tăiate prin inflație, care este rezultatul incompetentei guvernului. Am înțelege și aceasta, dar de privilegii și șinecuri, de ce nu se ating? De exemplu diurna de 4000 EUR lunar, când la alții se decontează cel mult abonamentul la transport, plata ratelor pentru locuințe private de la bugetul de stat, etc.
Cu pensiile speciale și salariile nesimțite, cum stați?
Pentru cei de la ora 10 și 10,02:
Inflația a afectat toate tipurile de venituri. Parțial inflația depinde de guvern (să zicem jumătate) și parțial de condiții economice și politice (vezi pandemia, criza, războiul etc.)
Nu am afinități politice proguvernamentale, dar vorba vine: Cine împarte, parte își face. (Referitor la diurne și salarii nesimțite.)
Cu salarii și pensii speciale (și nesimțite) la fel. (De exemplu: Iliescu și dosarul revoluției de ce nu s-a rezolvat? De ce Curtea (anti)Constituțională scoate castanele din foc pentru cine trebuie? (Ciolacu sau Iohannis sau altul). Și evident așteaptă răsplata sub forma privilegiilor menționate, tot din banii boborului.
( Personal am avut jumătate din cariera de până „amu” sub salariul mediu, și apoi cu ceva peste nivelul mediu, dar nu cu mult. Stau la bloc, am prima mașină, de peste 20 ani, are 1,25 l. și prima nevastă. Și vă zic să nu ne lăsăm amăgiți de lupi travestiți în căprioare!)