Stabilitatea care ne doare

Cel mai utilizat cuvânt din ultimii 3 ani, cel puțin ca justificare a politicienilor, este acela de ,,stabilitate”. În numele stabilității se fac alianțe contra naturii, se justifică drept fiind pavăza împotriva tuturor pericolelor: război în proximitatea țării, teroriști mai mult sau mai puțin vizibili, inflație, deficit bugetar etc.

După 3 ani de ,,stabilitate” avem cea mai mare inflație din U.E., unul dintre cele mai mari deficite bugetare din U.E., urmând ca în următorii ani acesta să crească până la 60% din PIB, conform Planului Bugetar-Structural pe Termen Mediu (PBSTM). Evident, în urma alegerilor parlamentare din 1 decembrie, conform rezultatelor înregistrate, vom avea, din nou, o alianță și un guvern pentru ,,stabilitate”. Chiar mai ,,stabil” decât cel din ultimii 3 ani, cu, probabil, 4 partide, urmând ca în opoziție să rămână partidele așa-zise suveraniste. Să vedeți ce va fi la gura acestora când în 2025 românii se vor trezi cu tot felul de impozite și taxe majorate, cu tot felul de facilități fiscale eliminate! Și vor puncta electoral, nu glumă!

Iar partidele din coaliție nu vor mai avea, practic, nicio opoziție serioasă, vor putea să se ocupe în liniște de ,,stabilitate”: impozite și taxe majorate, reducerea pragului pentru microîntreprinderi, eliminarea facilităților fiscale, cote de TVA redusă la cât mai puține produse, poate liberalizarea prețului la energie, TVA crescută etc. Și ce poți face, există ,,stabilitate” politică, de fapt această stabilitate s-ar putea numi mai bine ,,majoritate”, că dacă este să vorbim de ,,stabilitate” nu prea este, dovada fiind ritmul de modificare a legislației fiscale, ori aceste modificări, de zeci de ori într-un an, numai ,,stabilitate” nu se pot numi!

Nimeni nu se va putea opune la avalanșa care va veni din 2025. Vorba unei politiciene: ,,Ciocu mic că acuma noi suntem la putere!” Și cine să se opună? AUR, S.O.S, POT? Credeți că acestea ”POT”?

Alexandru Tamba

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi cotidianul Curierul Naţional. www.curierulnational.ro

3 Thoughts to “Stabilitatea care ne doare”

  1. […] la 60% din PIB, conform Planului Bugetar-Structural pe Termen Mediu (PBSTM).… Articolul Stabilitatea care ne doare apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Adi

    D-le Tamba.Daca cei ce vor „stabilitate” nu vor îndeplini promisiunile pesede cu măriri de pensii,salarii ale bugetarilor,menținerea plafonarilor la energie,alianta POT,SOS AUR vor putea.Indiferent cât se va amâna data viitoarelor alegeri prezidențiale.Candidatul lor,nu contează cine va fi acesta,va câștiga din primul tur.A’propos.Amânarea prea mult a acestor alegeri,va fi în defavoarea „stabilopozilor”.Deși Klaus ar vrea să stea pân’ avioane căt mai mult.Căci,nu-i așa,maiestate și continente de vizitat.Daca-l ascultă,sunt pierduți. Pe el oricum îl doare-n,n bască! În locul lor,aș organiza aceste alegeri MÂINE ! Pâna nu incepe sarabanda măsurilor antipopulare !!!

  3. Anonim

    1. Impozitare progresivă ;
    2. Lichidarea pensiilor speciale nerușinate și sfidătoare !

Leave a Comment