Importanța sportului este extrem de mare pentru formarea oricărei generații, la fel de mare ca și importanța unui stil de viață sănătos sau a verificării permanente a stării de sănătate, indiferent de vârstă.
Prin urmare, tendința generală este de a acorda multă atenție unui program echilibrat care să includă și practicarea unui sport, măcar la nivel de întreținere, dacă nu chiar la nivel de performanță.
Existența unor modele care au atins performanța în diferite sporturi este evidentă în alegerile pe care oamenii le fac. În România, în ultimii ani, au devenit fenomene de masă sporturi precum tenisul sau înotul grație unor oameni deosebiți care au scris istorie la cel mai înalt nivel.
Astfel, din ce în ce mai multe cluburi sportive oferă cursuri pentru aceste discipline cu speranța descoperirii unor noi vârfuri de excepție.
Totuși, din punct de vedere statistic, se pare că sportul cel mai apreciat, vizionat și practicat, având cel mai mare număr de adepți de toate vârstele, rămâne, deocamdată, fotbalul.
Influențele fotbalului asupra economiei
Pentru că fotbalul este deja o industrie care produce foarte mulți bani, oferind locuri de muncă dincolo de partea tehnică, efectivă, grija pentru acest sport revine în sarcina unor companii sau departamente care au cei mai buni specialiști și un scop unic: acela de a oferi sportului rege strălucirea și importanța pe care le merită.
Astfel, fie că este vorba de pariuri sportive la Mr Bit sau despre strategiile de marketing ale echipelor de top, toate eforturile converg spre același aspect – rezultate optime pentru toate părțile implicate.
Practic, fiecare persoană implicată în această industrie, de la portarul echipei naționale, până la preparatorul fizic ale echipei de juniori, de la șeful departamentului economic al unei echipe de top, până la cei care se ocupă de întreținerea stadionului aceleiași echipe, toată lumea este implicată și produce, respectiv câștigă din punct de vedere economic.
De ce este fotbalul cel mai iubit sport la nivel general?
Istoric vorbind, fotbalul reprezintă unul dintre cele mai mediatizate sporturi în aceste vremuri, atingând cifre statistice care depășesc orice alt sport. La începutul secolului acesta cifrele erau absolut spectaculoase, peste 250 de milioane de jucători legitimați în aproximativ 200 de țări de pe glob.
Pentru multe națiuni fotbalul este mai mult decât un sport, ridicându-se la rang de mod de viață, religie (după unele opinii), născând pasiuni spectaculoase. Indiferent de condițiile sau palmaresul pe care o echipă sau o țară le au în acest context, eroii acestui sport, cei care au atins excelența, au depășit granițele, devenind modele pentru milioane de oameni din întreaga lume.
Nici România nu reprezintă o excepție printre țările care pun pe primul loc ca sport practicarea fotbalului, având în vedere că există peste 150 000 de sportivi legitimați în cluburile de fotbal autohtone. Pentru români pasiunea se reflectă în trăirile intense , un exemplu fiind Campionatul European din acest an, campionat care a reunit zeci de mii de suporteri ai echipei naționale pe stadioane sau în fața micilor ecrane.
Și totuși, de ce fotbalul are această forță spectaculoasă de a transforma oamenii în prieteni și a-i reuni într-o mare familie extinsă?
Cu siguranță sunt motive întemeiate pentru care fotbalul exercită o atracție deosebită de foarte mulți ani, reprezentând o pasiune, un microb, care se transmite automat în fiecare generație.
Există o mediatizare puternică, fotbalul devenind deja o industrie la nivel mondial.
Piața transferurilor care nu mai are nicio graniță teritorială sau de altă natură, volatilitatea postului de antrenor care pune o presiune suplimentară asupra echipei, apariția unor talente deosebite la vârste extrem de fragede care pot da peste cap calculele celor care decid în fotbal, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care sportul rege se menține permanent în preferințele tuturor.
[…] alegerile pe care oamenii le fac. În România, în ultimii ani, au… Articolul Care este cel mai jucat sport din România? apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]