Apariția telefoanelor inteligente a lăsat în urmă convorbirile pe telefonul fix. Cu toate acestea, mai există persoane care încă utilizează aceste dispozitive, tot mai rar găsite în casele românilor.
În urma celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică se arată că în anul 2023 existau doar 17 posturi fixe de telefon la 100 de familii. Potrivit statisticilor oficiale, cele mai multe se regăsesc în București, urmat de Timiș și Cluj, după cum notează HotNews.
Cât despre convorbirile telefonice în rețeaua de telefonie fixă din 2023, exprimate în milioane de minute, cele mai multe s-au înregistrat în București, cu 69.2 milioane. Capitala este urmată de Bihor, cu 18.3 și Dolj, cu 17.7. Cât despre Sălaj, aici s-au înregistrat doar 3.5 milioane de minute de convorbiri în rețeaua telefonică fixă anul trecut. Raportat la județele vecine, sălăjenii au vorbit cel mai puțin. Locuitorii din Maramureș au înregistrat 7.2 milioane de minute, iar cei din Satu Mare 8 milioane. Cât despre Bihor, acolo s-au înregistrat 18.3 milioane, iar în Cluj 12.1. Cifrele exprimă convorbirile pe trafic național, în rețeaua proprie.
Cât despre traficul măsurat doar între telefoanele fixe, „trafic fix-fix” cum se arată în datele INS, în Sălaj s-a înregistrat în 2023 un număr de un milion de minute. Acesta este cel mai mic din nord-vestul țării. Cele mai multe minute în convorbirile la telefonul fix au fost înregistrate de către vecinii clujeni. Aceștia au conversat 10.1 milioane de minute, de zece ori mai multe decât locuitorii Sălajului.
Prin aceste date este cât se poate de observabil faptul că vechile dispozitive, despre care cei mai mulți tineri nu cunosc prea multe, încă funcționează în casele multor români. Cu toate acestea, evoluția tehnologiei aduce noi dispozitive tot mai inteligente, iar oamenii se reorientează tot mai mult.
[…] în rețeaua de telefonie fixă din 2023, exprimate în milioane… Articolul Câți sălăjeni mai folosesc telefonul fix? apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]