Scandal uriaș la Episcopia Sălajului

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, în data de 24 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, în județele Sălaj și Constanța.

Aceste percheziții au fost efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău, sub supravegherea procurorului de caz, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri, documente și înscrisuri utile cauzei.

A fost condus la audieri fostul vicar al Episcopiei Sălajului, Pop Ionuț, actualmente domiciliat în Constanța, iar, în urma administrării probatoriului, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz a dispus mărirea duratei reținerii la 30 de zile. Pop este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 3.000.000 de lei.

Având în vedere gravitatea acuzelor aduse de procurori, am cerut un punct de vedere avocatului lui Pop, Bogdan Ilea. Iată ce ne-a declarat: „Unicitatea acestui caz constă în aceea că persoana care a denunțat neregulile la episcopia Sălajului, asta încă din luna martie a anului 2024, a ajuns din denunțător și avertizor de Integritate al DNA Cluj, inculpat la Sălaj într-un dosar, de această dată tocmai pentru faptele pe care el însuși le-a denunțat.

În luna martie, acesta a formulat un denunț scris la DNA Cluj în care reclama șantajul și presiunile la care a fost supus pe parcursul exercitării funcției de vicar episcopal. Acesta a reclamat nereguli la CAR Omenia, angajări fictive (banii rămâneau la Episcopie), cărți publicate din banii Episcopiei de către episcop, excursii în străinătate sub pretextul unor conferințe decontate din banii Episcopiei, imobil achiziționat de pe persoană fizică de către conducătorii episcopiei, și fonduri ale episcopiei și ale CAR Omenia utilizate pentru ridicarea unei case arhierești fără știința Patriarhiei Române. Totul cu știința conducerii Episcopiei.
Coincidență sau nu, chiar în data de 30 iulie, atunci când vicarul episcopal și-a înaintat demisia și s-a mutat la Constanța, a fost inițiat în baza unei sesizări din oficiu, un dosar similar celui de la DNA Cluj, însă de data aceasta dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj și unicul suspect și ulterior inculpat în acest dosar este chiar preotul vicar care a reclamat toate aceste aspecte încă din luna martie.
Suntem în prezența unui caz de inducere în eroare a organelor judiciare, în care cel care avut curajul să rupă tăcerea și să denunțe neregulile, este strivit de organele judiciare din Sălaj.
Arestarea sa este nedreaptă și oamenii trebuie să știe adevărul: că acest om a denunțat încă din luna martie nereguli la episcopie, pentru asta a fost nevoit să se autoexileze la Constanța, să-și dea demisia de la Episcopie, iar acum este arestat pentru un prejudiciu de care nu a beneficiat, iar cei care au beneficiat sunt martori în dosar. Organele judiciare trebuie să acționeze potrivit principiului aflării adevărului.

Exista paragrafe din referatul cu propunere de arestare care au fost copiate din alt dosar unde inculpata era femeie!!! Am formulat contestație împotriva măsurii arestării, care este exclusiv o represiune pentru că nu există motive de arestare și sperăm ca măcar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să vadă întreaga imagine.”

Un caz ce vine în continuarea mai multor scandaluri de la Episcopia Sălajului, ce dovedește că zicala „Banii sunt ochiul dracului” e răstălmăcită la Zalău.

M. S.

 

14 Thoughts to “Scandal uriaș la Episcopia Sălajului”

  1. […] Municipiului Zalău, sub supravegherea procurorului de caz, în care… Articolul Scandal uriaș la Episcopia Sălajului apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    Scandalul a inceput tineti-va bine

  3. Anonim

    Ce de bani se invart acolo

  4. Anonim

    Popi plini de bani

  5. Anonim

    Iată cine ne propovăduiește cumpătarea și abstinenta. Să râdem cu Stan și Bran !

  6. Anonim

    Poate ies si scsndalutile sezuale la iveala

  7. Oana

    Ptr autorul articolului: Scrieți tâmpenii mai mari ca voi! Toate acestea s-au întâmplat cu girul , oblăduirea și acceptul lui Petroniu ! Cum dracu sa nu sti ce se petrece in “casa ta” In momentul in care nu s-au înțeles la bani, a izbucnit scandalul!!! E simplu!!! Măcar ieșim și noi Sălajul cu ceva in față! Pe de o parte! Pe de alta parte mai zic : nu trebuia Sălajului Episcopie, cum nu ne trebuie cutremur, inundații, ciuma sau tsunami ! In rest sunt doar povesti!!!

  8. Anonim

    E scandal da
    După ce fura ca n codru ,cu siguranță și uni și alți!
    Ghinion!! ca se denunță care pe care??!
    Casă vândută iute, iute cu 500 de mii de euro în buricul Zalăului,coincidenta nu?? Asa scrie presa!
    O să divorteze Poate-poate!
    Și apoi tot coincidenta va fi !
    o să ia Poate-poate cu suspendare popa ,dar criminal și hot nu e deloc coincidență!!

  9. Anonim

    Sa se ducă în iad cu bani ca aici în rai nu are ce cauta
    Pământul e rai pentru fiecare!
    Sa furi cu atâta strategiei, inginerie și apoi sa faci denunț
    Cine poate sa și facă o așa casă grandioasă în buricul Zalăului, fie el și popă!
    Rușine!
    Ați tolerat la infinit
    Hoția
    Corupția
    Fărădelegea în toate domeniilor!

  10. Anonim

    Ia ‘uzi !
    Ce coincidenta!au achiziționat 40 de imobile ca 40 de sfinți și nu a luat atitudine la primul imobil
    Ca furi un ou sau un bou tot
    hot se numește!
    Rușine pentru Sălaj!
    SĂLĂJENI nu au nici o vină !

  11. Anonim

    Cat de josnic, umilitor poate fi sa zdrangani în biserica chestia aia atârnata într un bat si a cerși bani de la credincioși în timpul slujbei!
    A sta acolo lângă tine pana îți cauți în poșetă!!
    Și ce fac cu banii credincioșilor acești aleși ai Domnului
    Incredibil!!
    Nu face ce face popa!!
    Numai ce zice popa
    Studii doctorate,decorații distincții!
    Spoiala!!

  12. Anonim

    Scrieti de vacantele barbosului

  13. Anonim

    -Am încredere totală în justiție!
    -Am încredere în cei de la Sălaj
    -Am încredere în cei de la Cluj!
    -Este un caz cutremurător!
    Cerul și pământul nu pote fi batjocorit
    Credința nu poate fi terfelita!!
    Vreau să cred că este un caz izolat ,dar cu tentacule otrăvitoare!
    E foarte greu sa fi avocatul Diavolului!!
    Când auzi de vacanțe pe nu știu unde!
    Când vedem atâta opulenta
    Când vedem atâta lux
    Când vedem atâta sfidare
    Când vedem atâta minciună!!
    Hoție pe față!
    Strategii de sfidarea legii!
    Car omenia??unde o cărați în iad cu siguranță!!

Leave a Comment