Am un singur televizor în casă, dar și pe acela îmi vine să-l arunc. De ani buni nu mai urmăresc programele de știri ale unor tembeliziuni care nu fac decât să agite și să-ți lase impresia că deja a venit sfârșitul lumii. Am renunțat și sunt mult mai fericit. Am învățat să mă bucur de lucrurile simple, mărunte, de cele cu adevărat importante în viață. Desigur, din nefericire încă mai am de luptat cu sclavia, o dependență de prezent, de mașinile care înghit bani cu nemiluita, de telefoanele scumpe, vacanțe etc. Parcă am devenit niște sclavi cu lanțul de gât, un lanț de care sunt agățate nevoi idioate: nu ne mai ajung mașinile, avem impresia că suntem mai puternici dacă urcăm în ditamai vapoarele neîncăpătoare pe drumurile înguste ale Zalăului, dacă ne afișăm cu telefonul de fițe, dacă punem poze din vacanțe pe care noi le considerăm de vis. Desigur, mașinile, telefoanele, vacanțele sunt importante, dar nu esențiale, iar tot mai mulți uităm să trăim cu adevărat, să ne bucurăm de adevăratele valori. Încotro mergem, încotro ne grăbim, ce e cu graba asta? Ajungi într-un moment în viață în care te saturi să lupți în încercarea de a mulțumi pe toată lumea. E o prostie. După ce mori, te vor uita urgent. Așa e firea omului. Așa că musai trebuie să ne bucurăm de prezent, de libertate, de faptul că putem merge liberi aproape peste tot, putem vizita aproape tot ce vrem. Zilnic ajung în trafic. E atâta încrâncenare, parcă nu mai au oamenii loc pe străzi, e o întrecere nevăzută a celor care vor să impresioneze, să stăpânească, să subjuge. M-a întrebat soția pe cine voi vota președinte. Aproape că i-am dat un răspuns ferm, dar m-am răzgândit rapid când am văzut ce oameni are personajul respectiv în Sălaj. Sunt niște traseiști, au trecut prin aproape toate partidele și sigur vor mai trece. Micile opriri le vor face doar acolo unde vor simți miros de profit. Pentru astfel de persoane nu contează doctrina politică, ideologia, drumul, dreptatea, ci doar profitul și interesul personal. Nu, n-am cum să votez niște oportuniști. Dar dacă nu ai variante? Aici e marea problemă. Între timp, un coleg din alt județ îmi trimite câteva fotografii pe care le-a făcut la o procesiune religioasă. N-am văzut în viața mea atâția oameni care se închinau la niște oseminte. Îmi pare rău, dar n-am cum să mă închin și să mă rog la niște oase. Desigur, fiecare crede și se roagă la ce dorește și respect asta. Cine sunt eu să spun la ce e bine să ne rugăm și în ce să credem? Vedeți, aici e frumusețea democrației. Tu te poți ruga la o bucată de lemn, iar pe mine nu mă deranjează asta. E dreptul tău. Cred că ar trebui să înțelegem mai bine adevăratele valori ale democrației și să le protejăm. Să ne ferească Dumnezeu de puterea care stă în mâna unui singur om.
41 % dintre tineri vor dictatura conf unui recent studiu efectuat de o firmă externă de prestigiu. Nu ne miră, în dictatură erau mai multe lucruri bune decât rele. Ce poate fi mai bine pentru niște tineri căsătoriți ca statul să le asigure apartament + butelie, atunci fiecare familie avea asigurat un apartament. Apoi puteai să-ti cumperi apartament proprietate personală în rate , făceai credit pe 15 ani, aveai loc de muncă, fiecare persoană avea asigurat un loc muncă !
[…] care înghit bani cu nemiluita, de telefoanele scumpe, vacanțe… Articolul Democrația și setea de putere apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]
Bine ziceți, Domnule Lungu, cam la fel gîndesc și eu. Nu mă uit deloc la politică, nici la buletinele de știri, bine că sînt canalele despre natură și de sport (fotbal doar din Premier League, acum e snooker Home Nations apoi altele, rugby Six Nations cînd este). Așa-i, viața nu e nici politicăreaia, nici mașinăreala, nici telefoneală – dimpotrivă, sînt atîtea lucruri cu care să ți-o umpli!
Nostalgicului Anonim de la 8:17:
Prostalăii vor dictatură, care nu știu că în ce constă.
”În dictatură erau mai multe lucruri bune decât rele” FALS! FALS! și iarăși FALS!
1.Libertatea cuvântului nucu!
2.Libertatea de călătorie nucu!
3.Aprovizionare nucu!
4.Căldură nucu!
5.Mașini, benzină, telefonie NUCU!
6.Program la TV cu Nea Nicu!
7.Regim polițienesc/perceresc/turnăroresc.
8.Nu toată lumea primea apartament, iar la butelie era coadă!
9.Poate 10 la % din populația urbană își permitea să cumpere apartamentul, restul stăteau în blocuri care erau în proprietatea statului, orașului sau fabricii, ori instituiei unde lucrau.
10.Locul acela de muncă ”asigurat” putea să fie și în celălalt colț al țării! (Eventual în CAP, mină, Casa Poporului, la Canal…)
+1.Malluri, baruri, cola, pizzerii, cluburi cu fițe, cluburi de fitnes, saloane de înfrumusețare, vile/viluțe NUCU.
Deci dacă pui în balanță cele 11 puncte cu cele invocate de tine, doar neghiobii aleg dictatura. (Dacă vorbim copiilor și tinerilor despre aspecte-laturile negative, atunci ei fac diferența.)
IN ORICE CAZ TREBUIE IESIT LA VOT ! nu putem lăsa tot timpul pensionarii să decidă pentru o țară întregă, ca moldovenii cu focul la spate dar lor le mai trebuie bici de la rusi
@09:29. Din perspectiva celor 70 de ani, îți aduc aminte că mai ales tinerii fără minte, nu atît pensionarii (care aleg preponderent establishment-ul), votează masiv partide precum AUR sau ȘOȘ.
Nu va tot plangeti ! Dacac Iesiti la vot ca atat puteti sa faceti, alegeti cum trebuie.Daca va uitati la stiri,trebuie sa le triati ca televiziunile sunt cum sunt.”pacalicii” la propriu si la figurat merg inainte si rad de noi.(dictatura o solutie?)