AFIR prelungește termenul pentru depunerea cererilor de rambursare a primelor de asigurare agricolă

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor a fost prelungită. Anunțul a fost făcut public de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Solicitările pot fi depuse de către fermieri până la începutul lunii noiembrie a acestui an.

Parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, această sesiune de primire a cererilor de finanțare, prin submăsura 17.1, a fost prelungită. Fermierii pot depune solicitări până la data de 4 noiembrie, ora 16,00.

Pentru acest apel al submăsurii 17.1, ce vizează primele de asigurare a culturilor,  animalelor și a plantelor, sunt alocați peste 30 de milioane de euro. Peste șase mii de cereri au fost depuse până în prezent, în valoare totală de peste 23 de milioane de euro. În această sesiune se primesc cereri de finanțare atât pentru sectorul vegetal, ce cuprinde polițele încheiate pentru culturile de toamnă din 2023 și culturile de primăvară aferente anului în curs, cât și pentru sectorul zootehnic, pentru polițele încheiate în acest an.

Sprijinul nerambursabil din cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier. Ghidul solicitantului, dar și anexele aferente submăsurii 17.1 necesare întocmirii documentației de depunere, sunt disponibile pe pagina www.afir.ro, la secțiunea „Finanțare”, prin accesarea linkului https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-sm-171/.

Mihai – Tudor Ruțaș

One Thought to “AFIR prelungește termenul pentru depunerea cererilor de rambursare a primelor de asigurare agricolă”

Leave a Comment