Ministerul Mediului înlesneşte procedura de finanţare în Programul „Rabla pentru tractoare”

Guvernul a aprobat, o modificare la Programul „Rabla pentru tractoare” care permite ca finanţarea să fie acordată doar cu aprobarea Comitetului de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu, transmite news.ro.
„Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Hotărârea privind modificarea HG-ului nr. 589/2024 pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate. Astfel, finanţarea va fi acordată fără a fi necesară încheierea contractelor de finanţare, ci doar prin aprobarea Comitetului de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a comunicat astăzi, Ministerul Mediului.
Ministrul Mircea Fechet a precizat că „modificarea aprobată astăzi este menită să înlesnească procesul prin care se acordă finanţarea pentru beneficiarii acestui program”.
„Prin Programul Rabla pentru tractoare ne propunem să sprijinim producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare pentru achiziţionarea de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesorii agricole aferente, noi şi, bineînţeles, mai puţin poluante”, a adăugat ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.
Pentru programul Rabla pentru tractoare este alocat un buget de 500 de milioane de lei.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa.
www.bursa.ro

One Thought to “Ministerul Mediului înlesneşte procedura de finanţare în Programul „Rabla pentru tractoare””

  1. […] ci doar prin aprobarea Comitetului de avizare al Administraţiei… Articolul Ministerul Mediului înlesneşte procedura de finanţare în Programul „Rabla pentru tractoare” apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment