Flashmob organizat la Zalău, cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane va fi celebrată la Zalău la sfârșitul acestei săptămâni, prin organizarea unui flashmob. Scopul acestuia îl reprezintă creșterea conștientizării populației privind fenomenul traficului de persoane.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj organizează la Zalău un flashmob, vineri, 18 octombrie. Desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Consiliul Județean Sălaj și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, acțiunea își propune să amplifice gradul de conștientizare asupra traficului de persoane. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13.15, în Piața 1 Decembrie 1918.
Prin organizarea acestei manifestări este marcată încheierea seriei de activități derulate în cadrul Proiectului de prevenire a traficului de ființe umane. Intitulat „Nu sunt de vânzare!”, acesta se află la cea de-a XIV-a ediție. În cadrul proiectului inițiat de CJRAE Sălaj, elevii mai multor unități de învățământ au avut parte de activități de informare și prevenire a fenomenului, sub îndrumarea profesorilor consilieri școlari. Mai mult, au fost organizate și ateliere de lucru, prin care elevii au realizat bannere cu mesaje împotriva fenomenului și cu drepturi fundamentale ale omului.
În mare parte, participanții la flashmob sunt elevi ai școlilor și liceelor, însoțiți atât de profesorii consilieri școlari și cadrele didactice, cât și de membri ai comunității.

Mihai – Tudor Ruțaș

One Thought to “Flashmob organizat la Zalău, cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”

  1. […] Evenimentul va avea loc începând cu ora 13.15, în Piața 1… Articolul Flashmob organizat la Zalău, cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment