Ion Bogdan Lefter va susține o conferință la Zalău

Ion Bogdan Lefter va susține conferința „Cum ne face cititul mai buni?” la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. Persoanele doritoare sunt așteptate să ia parte la acest eveniment luni, 21 octombrie, la ora 12.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația „Curierul Timpului”, Asociația Scriitorilor din județul Sălaj, Reprezentanța Zalău a filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România și Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, invită zălăuanii și nu numai la conferința „Cum ne face cititul mai buni?”, în data de 21 octombrie. Astfel, cei ce vor lua parte la acest eveniment vor avea prilejul de a-l cunoaște pe Ion Bogdan Lefter, scriitor, critic literar, analist cultural și politic, și totodată, fondatorul proiectului de dezbateri „Cafeneaua critică”.
Profesor al Facultății de Litere a Universității din București, Ion Bogdan Lefter a fost membru al Cenaclului de Luni și al Cenaclului Junimea. Mai mult, a fondat și a fost (co)director al mai multor publicații culturale. Dintre acestea, se numără Observator Cultural și revista Contrapunct. Acesta a mai ocupat funcția de director al Editurii Litera și al postului Radio Europa Liberă în România. Mai mult, a cochetat cu presa, atât cu cea scrisă, cât și în calitate de realizator de emisiuni radio și de televiziune. A publicat cărți și a semnat studii în volume colective, iar în anul 2022 a fost coordonator al unei serii de manuale dedicate claselor de liceu pentru Limba și literatura română.
Ion Bogdan Lefter a găzduit conferințe atât în România, cât și în alte state europene, dar și în America de Nord.

Mihai – Tudor Ruțaș

One Thought to “Ion Bogdan Lefter va susține o conferință la Zalău”

  1. […] la conferința „Cum ne face cititul mai buni?”, în data de 21… Articolul Ion Bogdan Lefter va susține o conferință la Zalău apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment