Școala Populară de Arte și Meserii Zalău celebrează 50 de ani de existență printr-un supliment special al revistei „Caiete Silvane”

Un nou supliment al revistei „Caiete Silvane” a apărut în variantă electronică. Intitulat „Școala Populară de Arte și Meserii Zalău – 50 de ani!”, acesta este dedicat celebrării semicentenarului instituției sălăjene.

Publicația „Caiete Silvane” a lansat un nou supliment al revistei, dedicat împlinirii a 50 de ani de existență a Școlii Populare de Arte și Meserii din Zalău. În prezent, acesta poate fi accesat în format electronic pe site-ul publicației, iar ediția tipărită va fi distribuită în cadrul zilelor instituției, în perioada 22-24 octombrie. Cât despre celebrarea existenței școlii, mai mulți oficiali au transmis mesaje:
Școala Populară de Arte și Meserii – 50 de ani de creativitate, pasiune și tradiție! Cinci decenii reprezintă o tradiție consolidată în ceea ce privește studiul artei, o tradiție consfințită de toate generațiile de profesori, instructori și cursanți care au trecut pragul Școlii Populare de Arte și Meserii și care au îmbogățit, prin talentul și pasiunea lor, viața culturală a comunității noastre. Acest moment aniversar este un prilej de bucurie și unul de recunoștință față de toți cei care au contribuit la evoluția acestei importante instituții de cultură din județul Sălaj. Nu este nimic mai nobil decât a sădi în sufletul și mintea tinerei generații iubirea pentru artă, pentru frumos, pentru tradițiile păstrate din moși-strămoși. La mulți ani, Școala Populară de Arte și Meserii! Mult succes în continuare în misiunea de a inspira și a cultiva talentul viitoarelor generații de artiști!, a transmis Dinu-Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.
De altfel, și Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a transmis un mesaj cu această ocazie:
Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj sărbătorește 50 de ani de existență a Școlii Populare de Arte și Meserii, o școală care, în ciuda vremurilor și a regimurilor, și-a dovedit pe deplin utilitatea. O să sprijinim în continuare acest demers educațional, fiind convinși că mulți sălăjeni au nevoie de forme alternative de petrecere a timpului liber, de educație muzicală și plastică. La mulți ani tuturor profesorilor și cursanților! La mulți ani, Școala Populară de Arte și Meserii, cea mai frumoasă școală din Sălaj!.
Cuvinte la adresa activității instituției au venit și din partea lui Grigore Grigoruț, cel mai longeviv profesor al Școlii Populare de Arte și Meserii Zalău:
Școala Populară de Arte și Meserii a fost primul meu loc de muncă și de aici m-am și pensionat. Pentru mine, Școala a fost, este și va rămâne mereu a doua casă. Am activat peste 40 de ani la Școala Populară de Arte și Meserii. Este locul de care se leagă cariera mea de profesor de instrumente de suflat și căruia îi datorez cinstire și recunoștință.
În calitate de reprezentant al tinerei generații de cadre didactice ale școlii, Sergiu Chirilă a transmis:
Școala Populară de Arte și Meserii este o parte din viața mea, locul în care am investit timp și pasiune, alături de colegii mei, pentru acești copilași.
Revista și editura „Caiete Silvane” aparține Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

Mihai – Tudor Ruțaș

Leave a Comment